Welke vloer is het best?

vloer thuisvergelijken

Het vinden van de juiste vloer is allesbehalve eenvoudig. Zo zijn er tegenwoordig erg veel soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Zowel de eigenschappen als de prijs van de verschillende soorten vloeren verschillen sterk van elkaar. Om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt, kun je het beste eerst de verschillende opties met elkaar vergelijken. In dit artikel hebben wij dit al voor je gedaan en worden de voor- en nadelen van verschillende soorten fietsen omschreven.

Een vloer van hout

Erg veel mensen zijn fan van een houten vloer. Dit heeft onder andere te maken met dat een houten vloer tijdloze duurzaam is. Houten vloeren zijn namelijk gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Bovendien worden houten vloeren al onwijs lang toegepast in huizen. De kans dat het ooit voorgoed verdwijnt, is zeer klein. Als je op zoek bent naar een houten vloer, dan is het wel belangrijk dat je kijkt naar hoe goed hij tegen water kan. De meeste houten vloeren kunnen niet tegen water en zetten op indien er lang water op ligt. In de meeste gevallen levert het geen problemen op, maar het is wel belangrijk dat je ervan op de hoogte bent. Dan kun je er namelijk rekening mee houden. Een ander nadeel van een houten vloer is dat deze vrij prijzig kan zijn.

Een vloer van pvc

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is een vloer van pvc. Ten opzichte van een houten vloer is het voornamelijkste voordeel dat het wel tegen water kan. Daarnaast is het door het lichte gewicht eenvoudig te leggen en is het ook geschikt om te gebruiken bij een vloerverwarming. De kosten van een vloer van pvc zit tussen de kosten van een houten vloer en laminaat in. Wel hangt de prijs uiteraard af van het model en van waar je hem koopt. Pvc vloeren kun je namelijk in diverse vormen krijgen en de prijs verschilt nogal. Als je een nieuwe vloer wilt kopen en daar geld op wilt besparen, dan kun je dat het beste doen door de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

Een stenen vloer

Als je niet zo van de houtlook bent, dan kun je er ook voor kiezen om tegels in huis te leggen. Tegels kunnen een huis een erg moderne uitstraling geven en gaan daarnaast erg lang mee. Als je een stenen vloer wilt is het wel zeer aan te raden om ook te zorgen voor een vloerverwarming. Steen wordt tijdens de winter erg koud en om daar met je blote voeten op te lopen is geen pretje.

Een stenen vloer leggen

Als je voorkeur uitgaat naar een stenen vloer, dan kun je deze het beste laten leggen. Zelf een stenen vloer leggen is erg tijdrovend en riskant. Je maakt al snel een foutje dat het totaalplaatje negatief kan beïnvloeden. Voorkom dat en schakel een externe partij in voor het laten leggen van de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *