Kosten installatie en vergoeding: wat komt er kijken bij een trapliftkeuze?

trappen thuisvergelijken

Bent u onlangs begonnen aan een zoektocht naar de ideale traplift? Mogelijk is het u dan opgevallen dat het aanbod aan trapliften enorm is door de grote verschillen die er bestaan tussen de varianten. Waar de één bijvoorbeeld een vorige eigenaar heeft gehad, is de ander nog ongebruikt. Daarnaast kan de ene traplift gehuurd worden, terwijl de ander alleen te koop wordt aangeboden. Verder bestaat er een kans dat u in aanmerking komt voor een vergoeding voor de traplift, wanneer u een aanvraag hebt ingediend bij de gemeente. Bent benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van een complexe tot een eenvoudige traplift? Lees dan snel verder om een doordachte keuze voor een traplift te kunnen maken!

De installatie van de traplift

Trapliften kunnen aan weerszijden van de trap geïnstalleerd worden, wat ook wel ‘langs de binnen- of buitenbocht’ genoemd wordt. Wanneer de traplift aan de binnenzijde geplaatst wordt, houdt uw partner of bezoek meer ruimte over om trap te kunnen lopen. Echter, de kosten voor de montage langs de buitenbocht zijn vaak lager, waardoor er vaker voor deze optie gekozen wordt. 

De kosten van een traplift

De trapliften prijs kan sterk uiteenlopend en is onder andere afhankelijk voor de keuze voor een gloednieuwe of tweedehands traplift. Een ongebruikte traplift zal doorgaans namelijk duurder zijn dan een tweedehandsje, waardoor dit een belangrijke factor is in uw afwegingen. Een tweedehands traplift kan zich namelijk ook in uitstekende staat bevinden, waardoor deze optie mogelijk in uw straatje past.

Vergoeding voor een traplift

Niet iedereen heeft de middelen om een traplift aan te schaffen, maar vaak is een traplift wel noodzakelijk voor een zekere mate van kwaliteit van leven. Om die reden kunnen sommige mensen een vergoeding ontvangen voor een traplift van de gemeente, die handelen volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *