Vergelijk diverse fietsen

fietsen thuisvergelijken

In Nederland zijn er erg veel mensen die dagelijks de fiets pakken. Dit kan gaan om recreatief gebruik, maar ook om fietstochten naar het werk. Wanneer je momenteel een fiets in de schuur hebt staan die aan vervanging toe is, dan zijn er verschillende soorten fietsen waaruit je kunt kiezen.

Een racefiets

Als je ervan houdt om snel te fietsen, dan kun je kiezen voor een Cannondale racefiets. Met een racefiets behaal je met relatief weinig moeite hoge snelheden. Een racefiets kun je in verschillende situaties gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om met een racefiets naar het werk te gaan, maar ook om elke dag een stuk te fietsen voor de gezondheid en ter vermaak. Mocht je veel gebruik willen maken van de racefiets, dan doe je er goed aan om tijd te investeren in de zoektocht. Schaf niet zomaar een fiets aan, maar vergelijk verschillende modellen met elkaar. Lees je daarnaast ook in over wat de voor- en nadelen van bepaalde soorten fietsen zijn.

Een elektrische fiets brengt je overal

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen, is een elektrische fiets. Met een elektrische fiets hoef je aanzienlijk minder kracht te leveren en kun je hogere snelheden behalen. Hierdoor is de elektrische fiets ideaal om mee naar het werk te gaan. Als je de fiets gebruikt om naar het werk te komen, dan is het wel verstandig om de accu mee naar binnen te nemen. De accu’s van elektrische fietsen zijn namelijk nogal prijzig en dieven zijn daar ook op de hoogte van. Een andere reden om een accu mee naar binnen te nemen, is om hem aan de lader te leggen. Als je een grote afstand moet afleggen om naar het werk te komen, dan kan het zijn dat je de terugweg niet haalt.

Een stadsfiets

Als je alleen een fiets nodig hebt om mobiel te zijn in de dichtbije omgeving, dan kun je eventueel ook kiezen voor een stadsfiets. Een stadsfiets is stevig en over het algemeen goed te betalen. Bovendien fietsen ze zeer fijn en zit er een goed slot op. Een stadsfiets kun je ook gebruiken om mee naar het werk te fietsen, maar het kost je dan wel een stuk meer energie en tijd. Echter, voor de gezondheid is het uiteraard beter om met de stadsfiets te gaan. De vraag blijft dan natuurlijk wel hoe lang je het op een stadsfiets volhoudt om grote afstanden af te leggen. Mocht je op zoek zijn naar een stadsfiets, dan kun je een kijkje nemen in het assortiment van Idworx.

Een vouwfiets

Als je met het openbaar vervoer naar werk gaat, dan is het prettig om een fiets te hebben die je mee kunt nemen. Een fiets die hier perfect voor geschikt is, is een vouwfiets. Een vouwfiets kun je makkelijk meenemen in de trein en na gebruik meenemen naar binnen. De fiets neemt namelijk weinig ruimte in beslag waardoor je hem in vrijwel elke kamer kunt plaatsen. Wel verschilt het formaat per fiets en is het maar de vraag of je het prettig vindt om een vieze fiets in huis te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *