Welke aanhangwagen heb ik nodig?

aanhangwagen thuisvergelijken

Heb je een grote klus op de planning staan en wil je een aanhangwagen huren? Dan kun je het best dit artikel nog even goed doornemen. Wij geven je vier tips om het huren van een aanhangwagen voor jouw klus soepeler te laten verlopen.

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wat voor spullen je ook moet vervoeren, er is vast en zeker een geschikte aanhangwagen te vinden die je kunt huren of kopen. Wij hebben een overzicht gemaakt met diverse aanhangwagens en voor welke klussen je deze het best kunt gebruiken. Op basis van deze informatie weet je zeker dat je de juiste aanhangwagen huurt of koopt.

  • Aanhangwagens voor transport: deze aanhangwagens zijn speciaal voor het vervoer van voertuigen zoals auto’s, motoren of boten.
  • Open aanhanger: een open aanhanger is geschikt als de producten die je vervoert in de open lucht vervoert mogen worden. Ook zul je rekening moeten houden met het weer. Gaat het regenen en mogen de spullen die je vervoert niet nat worden? Dan is een boedelbak een betere optie.
  • Boedelbak: een boedelbak is een aanhanger die bedekt is met zacht materiaal. Deze aanhanger is geschikt voor het vervoeren van materiaal wat niet nat mag worden.
  • Gesloten aanhangwagens: een gesloten aanhangwagen is soortgelijk aan de boedelbak, alleen is deze bedekt met hard materiaal. De producten in de gesloten aanhangwagen kunnen bijvoorbeeld scherp zijn en je wilt natuurlijk niet dat deze door het zachte materiaal prikken.

Aanhangwagen huren met rijbewijs B

Ben je van plan om een aanhangwagen te huren met rijbewijs B? Dan mag het totale gewicht van de aanhangwagen niet boven de 750 kilo uitkomen. Is dit toch het geval? Dan mag de combinatie auto + aanhangwagen niet zwaarder zijn dan 3500 kilo. Let hierop als je een aanhangwagen gaat huren; je wilt natuurlijk geen boete riskeren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *