Waarom energietarieven vergelijken voor stroom en gas?

vergelijken thuisvergelijken

Vaak kan je tientallen, zo niet honderden euro’s besparen door te switchen van energieleverancier. Met onze energievergelijker is dat zo gepiept. Ook kan je met de energievergelijker een duidelijk overzicht krijgen van wat er mogelijk is. Zo kan je ook groene tegen grijze energie vergelijken, iets wat tegenwoordig ook steeds vaker speelt. Ook krijg je als nieuwe klant van de energieleverancier een soort cadeau. Dit kan een cadeau als een iPad zijn, maar vaak wordt er een zogenaamde ‘welkomstpremie’ gegeven. Als je vervolgens voor een 1-jarig contract kiest, kan je het jaar erop weer overstappen. Zo heb je ieder jaar weer een goede deal. Overigens zal je niet zonder gas of stroom komen te zitten tijdens de overstapperiode. Die overstap zal je energieleverancier geruisloos laten verlopen. Verder behoud je altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht je dus toch bedenkingen hebben, dan kan je het nieuwe energiecontract weer ongedaan maken. Vergelijk daarom gerust energie met behulp van onze energievergelijker.

Makkelijk met de energievergelijker

Het is heel makkelijk om met de energievergelijker van energiehunter.nl energie te vergelijken. In vier stappen kan je al overstappen. Daarmee kan je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energierekening. Het enige wat je dient te doen, is een nieuwe energieleverancier kiezen. Het opzeggen van je huidige energiecontract zal je nieuwe energieleverancier voor je doen. Ook is het gewoon mogelijk om enkel te kijken. Vul daarvoor je postcode en huisnummer in, en geef een schatting van je energieverbruik. De energievergelijker zal je vervolgens de beste deals laten zien.

Bespaar op je energierekening

De belangrijkste reden voor mensen om over te stappen, heeft natuurlijk met de energierekening te maken. Je kan zomaar een paar honderd euro per jaar besparen, enkel door via bovenstaande energievergelijker te gebruiken en over te stappen. Omdat energieleveranciers graag nieuwe klanten trekken, hebben zij energie aanbiedingen. Die aanbiedingen kunnen in de vorm van een cashback actie of een cadeau zijn. Om het meeste te besparen, wordt aangeraden om ieder jaar je energie weer te vergelijken. Op die manier blijf je op de hoogte van waar je het goedkoopste zit.

Overstappen is zo gebeurd

Nadat je een energieleverancier gevonden hebt waar je naar over zou willen stappen, kan dat gewoon via de energievergelijker van energiehunter.nl. Kies de gewenste energieleverancier, vul je gegevens in en de energievergelijker en je nieuwe energieleverancier doen de rest. De gegevens zullen veilig doorgestuurd worden naar de nieuwe energieleverancier, die het huidige contract opzegt en de aansluiting regelt. Zelf zal je niks van de overstap merken, behalve in de portemonnee.

Zakelijk energie vergelijken

Zakelijk kan energie vergelijken ook erg lucratief zijn. Als ondernemer dien je immers ook energie te hebben voor je kantoorpand. Besparen op kosten voor zakelijke energie kan ook heel makkelijk, en loopt snel op tot honderden euro’s. De energierekening kan een grote kostenpost zijn voor elk bedrijf. Gelukkig is het ook een kostenpost waar makkelijk wat te besparen valt. Zakelijke energieleveranciers voor bedrijven stunten continu met nieuwe energie aanbiedingen, allemaal om ervoor te zorgen om nieuwe klanten te strikken. Daar kan je natuurlijk goed gebruik van maken. Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is vaak ook snel geregeld. Voor de energievergelijker dien je enkel aan te geven voor welk adres je wilt switchen, en wat het (geschatte) energieverbruik is. Vervolgens zal je een overzicht vinden van energieleveranciers met daarbij de genoemde energieprijzen.

Vergelijken grote en kleine bedrijven

De energievergelijker voor de zakelijke markt is geschikt voor zowel de grote bedrijven, als de kleinere bedrijven in het MKB. Ook zullen beide flink kunnen profiteren van het vergelijken van zakelijke energie, omdat voor iedereen vaak wel een betere energie deal te vinden is. Overigens is de zakelijke energievergelijker ook gewoon geschikt voor de beginnende zzp’er. Als startende ondernemer wil je natuurlijk nergens nog te veel voor betalen, dat geld kan je veel beter voor andere investeringen gebruiken. Maak daarom ook als (startende) zzp’er gebruik van het zakelijk energie vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *