Tips om te besparen op je autoverzekering

besparen thuisvergelijken

De autoverzekering vormt vaak een groot percentage van je totaal aan vaste lasten iedere maand. Daarnaast wordt de autoverzekering steeds duurder. Reden genoeg om periodiek te kijken of je kunt besparen op de autoverzekering. Dit artikel zet een aantal handige tips op een rijtje, die je hierbij kunnen helpen. Wanneer heb jij voor het laatst gecontroleerd of je een autoverzekering elders goedkoper af kunt sluiten?

Tip 1: maak gebruik van een online vergelijker

Op internet vind je verschillende tools, die je helpen de goedkoopste verzekering te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om de goedkoopste autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook om een inboedelverzekering, een opstalverzekering, enzovoorts. Het loont om regelmatig gebruik te maken van zo’n tool, om uit te zoeken of je huidige verzekering nog de voordeligste is. Vaak zie je binnen een minuut welke verzekeraar jou het beste aanbod doet. Voer een dergelijke check zeker ieder jaar uit. Dit kan bijvoorbeeld op IkVergelijkOnline.nl.

Tip 2: kijk naar de dekking van een verzekering

Je auto wordt ouder, waardoor de WA-verzekering met volledig casco mogelijk niet meer noodzakelijk is. Naarmate je auto ouder wordt, kun je kiezen voor een WA-verzekering met beperkt casco of zelfs een WA-verzekering zonder casco. Dat laatste is voornamelijk aantrekkelijk, wanneer je voornemens bent in de komende jaren een nieuwe auto aan te schaffen. Mocht je onverhoopt betrokken raken bij een ongeluk, dan is dat een goed moment om de auto te vervangen. Het repareren hiervan kan mogelijk niet meer uit, zeker zonder dekking vanuit je verzekeraar. Een WA-verzekering zonder casco is aanzienlijk goedkoper dan een WA-verzekering met volledig casco.

Tip 3: kijk nog eens naar aanvullende verzekeringen

Mogelijk heb je een tweede auto, welke nauwelijks gebruikt wordt om de kinderen naar een sportclub te brengen of om samen met je moeder een dagje weg te gaan. In zo’n geval is het onnodig om hier een inzittendenverzekering voor af te sluiten. Ook een rechtsbijstandsverzekering is mogelijk niet noodzakelijk, wanneer de auto nauwelijks gebruikt wordt. Door af te stappen van deze aanvullende verzekeringen houd je maandelijks behoorlijk wat over.

Tip 4: verhoog het eigen risico op je verzekering

Tot slot kan het lonen om het eigen risico op een verzekering te verhogen. Je loopt hierdoor een iets hoger risico. Tegelijkertijd bespaar je maandelijks op de kosten, waardoor je een deel van dat risico terugverdient. Zeker wanneer een auto weinig gebruikt wordt en bijvoorbeeld in de schuur staat loont het om deze optie te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *