De juiste prullenbak kiezen

prullenbak thuisvergelijken

Elke huishouden heeft er wel een en je gebruikt hem meerdere keren per dag, toch sta je er niet vaak bij stil: de prullenbak. Een prullenbak is een essentieel onderdeel van je keuken. Maar ook in de badkamer en op het toilet vind je vaak een prullenbakje. Die in de keuken is echter het belangrijkste en het maken van de juiste keuze kan je een hoop frustratie besparen. Waar moet je op letten bij het kopen van een prullenbak? Wij vertellen het je in dit artikel.

De inhoud

Waarschijnlijk de belangrijkste vraag die je moet beantwoorden is hoe groot wil je dat je afvalbak is? Een prullenbak rond de 30 liter is meestal voldoende voor een huishouden van twee personen. Een prullenbak van 40 of 50 liter is voor een huishouden van vier personen. Nog een maatje groter? Ook dat kan, de grootste prullenbakken voor in de keuken zijn ongeveer 60 liter.

Wel of niet afval scheiden

Tegenwoordig wordt er steeds bewuster met het milieu omgegaan en afval scheiden is daar een belangrijk onderdeel van. Je kunt het jezelf makkelijker maken door te kiezen voor een afvalemmer met twee of meerdere emmers. Op die manier kun je direct tijdens het weggooien je afval scheiden. Zo kun je een emmer gebruiken voor oud papier, eentje voor plastic en eentje voor restafval. Ook zijn er speciale GFT-emmers verkrijgbaar.

Hoe te openen

Daarna is de keuze voor het openen van de prullenbak belangrijk. Kies jij voor een pedaalemmer die je met de hand opent? Of liever een sensorafvalbak? Deze opent automatisch als je met je hand voor de sensor beweegt. Daarnaast zijn er ook nog andere opties voor handmatig openen zoals de touch of push afvalemmer.

Het design

Het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom is het design ook heel belangrijk. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen verschillende vormen van prullenbakken. De een is rond, de ander rechthoekig. De een is modern, de ander retro. En dan zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren! Het Nederlandse kwaliteitsmerk Brabantia heeft een aantal hele mooie design prullenbakken in haar assortiment. Op die manier wordt de prullenbak een echte eyecatcher in je keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *