Verschillende soorten zitzakken

zitzak thuisvergelijken

Een zitzak is hét ultieme meubel waarop je kunt relaxen. Tegenwoordig worden veel verschillende zitzakken aangeboden in allerlei soorten maten, materialen en kleuren. Ben jij op zoek naar een zitzak voor in huis of in de tuin, maar weet je niet welke? In deze blog geven wij vier eigenschappen waarop je kunt letten met het aanschaffen van een zitzak.

Voor binnen of buiten

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar je je zitzak voor wilt gebruiken en waar je hem neer wilt zetten. Zitzakken zijn er namelijk voor zowel binnen als buiten. Een zitzak voor buiten is vaak gemaakt van ander materiaal, wat waterafstotend is. Natuurlijk kunnen deze zitzakken ook binnen geplaatst worden. Zitzakken voor binnen zijn daarentegen vaak gemaakt van wol, stof of fluweel. Hierdoor kunnen ze vaak niet tegen slecht weer en is het dus niet handig om deze buiten neer te zetten.

Vorm en maat

Ook zijn er veel verschillende vormen en maten van zitzakken. Je kunt ervoor kiezen om een kleine, medium of grote zitzak aan te schaffen. Dit hangt natuurlijk af van waarvoor de zitzak gebruikt wordt en voor wie. Een kleine zitzak is vaak al voldoende als alleen een kind er gebruik van maakt. Daarnaast zijn er ook verschillende vormen zitzakken. De populairste vorm is de klassieke rechthoekige zitzak, maar je kunt ook een zitzak aanschaffen in de vorm van bijvoorbeeld een bal, stoel of druppel. Keuze genoeg dus!

Kleur

De kleur van de zitzak is ook een belangrijke eigenschap om op te letten, omdat je er wel tegen aan moet kijken. Kijk dus bij het kopen van een zitzak goed of de kleur past bij het interieur van de kamer waar hij komt te staan. De zitzakken worden aangeboden in veel verschillende kleuren en tinten: van neutrale kleuren zoals zwart en wit tot pastelkleuren zoals lichtblauw en babyroze.

Merk

Tot slot kun je kijken naar het merk van de zitzak. Er zijn een aantal populaire zitzakmerken, namelijk Fatboy, Vluv en Extreme Lounging. Elk merk biedt weer verschillende soorten zitzakken aan. Zo biedt Extreme Lounging voornamelijk lounge zitzakken aan en Vluv zitballen. Het merk zegt vaak ook iets over de kwaliteit. Bij de zitzak specialist worden veel zitzakken van verschillende merken aangeboden van goede kwaliteit en in allerlei soorten maten en kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *