Tuin zomerklaar maken: waar beginnen?

tuin thuisvergelijken

Zodra de zomer er is gaan Nederlanders massaal hun tuin opknappen om te kunnen genieten van het mooie weer in een nette tuin. Toch is het opknappen en of zomerklaar maken van je tuin niet zomaar gedaan. Zeker voor de mensen die geen groene vingers hebben is het nogal een klus om tegenop te zien. Wij geven je daarom een aantal tips over waar je mee moet beginnen als je je tuin zomerklaar wilt maken.

Bestrijd het ongedierte

De winter staat in Nederland niet bepaald bekend om het zachte weer. Veel Nederlanders komen in de winter dan ook nauwelijks in de tuin. Al deze maanden krijgt ongedierte de kans om zich te nestelen in jouw mooie tuin. Het is dan ook slim om bij het zomerklaar maken van je tuin te kijken wat voor ongedierte er allemaal aanwezig is. Kijk naar je buxushaag en bepaal of buxusrups bestrijden dit jaar nodig is. Maar check ook zeker je gevel en schuur op bijvoorbeeld wespennesten. Zeker bij een zachte winter is de kans groot dat het ongedierte niet doodvriest, waardoor je hier de rest van de zomer last van kunt hebben.

Bepaal je tuinontwerp

Ben jij toe aan een nieuw tuinontwerp? Dan is dit het eerste om over na te denken. Als er een nieuwe border met planten komt, kun je dit het beste gelijk doen. Tijdens deze klus ontstaat er namelijk een hoop rotzooi. Zonde als jij net je tuin hebt schoongemaakt!

Maak de tuinmeubels schoon

Helemaal tevreden met het ontwerp van de tuin? Dan kun je met een gerust hart gaan schoonmaken. Begin met de tuinmeubels, zodat je hier gelijk van kunt genieten bij de eerste warme dag. Je ontspant immers een stuk beter op een schone stoel dan een vieze stoel.

Je bestrating schoonmaken

Tot slot is het tijd om je bestrating schoon te maken. Zeker na een natte winter zie je een groene aanslag terug op je bestrating. Veel mensen pakken dan gelijk de hogedrukspuit erbij, maar dit is niet de beste manier om je bestrating schoon te maken. Door de hoge druk beschadig je de toplaag van de stenen namelijk, waardoor onkruid en andere viezigheid in de volgende winter nog dieper in je stenen gaat zitten. Maak in plaats daarvan een sopje van schoonmaakazijn en water en boen dit in je stenen en laat dit intrekken. Spuit de bestrating na een tijdje schoon en je zult zien dat de groene aanslag verdwijnt, zonder dat je de stenen beschadigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *