Hoe fleur je je woonkamer op voor weinig geld?

woonkamer thuisvergelijken

We denken allemaal wel eens over de inrichting van onze woonkamer: Dit moet anders! Maar waar begin je en hoe pak je het aan zonder al te veel geld kwijt te zijn? Je woonkamer een nieuwe look geven kan al snel veel geld kosten. Maar het kan ook voor weinig geld! Daarom geven we je in dit blog een aantal tips om je woonkamer een frisse nieuwe look te geven zonder diep in de buidel te moeten tasten. 

Zet bloemen neer

Met bloemen fleur je letterlijk je hele woonkamer op. Het pracht en praal wat bloemen te bieden hebben steelt de show als je dit op een centraal punt in je woonkamer plaatst. Stop dit niet weg achter de gordijnen maar laat je bloemen floreren op de (bijzet)tafel. Zo zie je ze goed en heeft het effect op de hele ruimte. Bloemen komen overigens in veel verschillende soorten en kleuren. De meest voorkomende voor in de woonkamer zijn de hortensia en de orchidee.  Maar een boeket rozen is ook echt een aanvulling op de sfeer in de woonkamer. Vind je de verzorging van echte bloemen echter lastig of tijdrovend, kies dan voor droogbloemen. Deze bloemen vereisen geen verzorging en staan prachtig in een mooie grote vaas. Daarnaast gaan droogbloemen een lange tijd mee en kosten hierom minder dan echte bloemen. 

Kaarsen lichten de woonkamer op

Een kaars is de meest bekende sfeermaker die er is. Zo fleur je dus heel makkelijk je woonkamer op. Creëer een oase aan rust door te kiezen voor kaarsen die bij elkaar passen en samen één geheel vormen. Verspreid ze over verschillende hoekjes in de woonkamer en je hebt geen lamp meer nodig. Overigens is het toevoegen van geurkaarsen aan je kaarsencollectie ook erg slim. Zo verspreid je naast rust, licht en sfeer ook nog een heerlijke geur. Thuiskomen was nog nooit zo fijn. 

Kleed je bank gezellig aan

Als je een bankstel gekocht hebt, ben je er nog niet.  Dan begin je eigenlijk pas net, want een bank zonder accessoires is nog niet helemaal af. Het is dus raadzaam om extra accessoires, zoals kleedjes en sierkussens, in huis te slaan zodat je zithoek één geheel wordt. Het toevoegen van kleden en sierkussens in felle kleuren fleurt je woonkamer direct op. Tevens hoeft dit natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Een winkel zoals de Hema of Xenos verkopen vaak kleedjes voor een zachte prijs. Voor een leuke kussenhoes kan je ook in kringloopwinkels kijken. Gooi je vondst in de was en het is als nieuw. Je hoeft dus ook niet altijd je hele kussen te vervangen. Een nieuwe hoes om je huidige vulling is ook al genoeg om een nieuwe look te creëren. Naast dat kleedjes en sierkussens dus je woonkamer opfleuren, zit het natuurlijk ook nog eens heerlijk. Win win dus!

Spullen van de kringloop zijn helemaal hip

Tweedehands spullen zijn helemaal in én lekker goedkoop. Het afstruinen van kringloop winkels leidt vaak tot het vinden van verborgen parels. Een leuk bijzettafeltje – waar je je bloemen op kunt zetten – of een vintage vloerkleed zijn net de finishing touch die je woonkamer nodig heeft. Een vloerkleed is heerlijk zacht en warm voor de voeten en heeft vaak een coole print. Een vloerkleed in de woonkamer is dus helemaal niet oubollig maar hip. Met een goede mix en match van je huidige spullen en nieuwe spullen, fleur je je woonkamer op en voelt het als nieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *