Tips om te doen tijdens de lockdown!

natuur thuisvergelijken

Het mooie weer komt er weer aan, maar door het coronavirus zitten we nog altijd in een lockdown. Hierdoor zijn de mogelijkheden om iets te doen beperkt. Veel dagen lijken op elkaar en wellicht weet je niet meer goed hoe je nog wat variatie in je dag kunt aanbrengen. Toch zijn er wel uitstapjes die je kunt maken of dingen die je thuis kunt ondernemen. Op deze manier lijken niet elke dagen meer op elkaar! Lees in dit artikel enkele tips die je tijdens de lockdown kunt doen.

Ga wandelen

Het is ontzettend belangrijk om in deze tijd wel voldoende beweging te krijgen. Ook al kunnen we niet in groepsverband sporten of andere dingen doen, je kunt wel in je eentje een mooie wandeling gaan maken. Blijf natuurlijk thuis als jij of je huisgenoten klachten hebben. Door in je eentje te gaan wandelen, kun je de omgeving goed in je opnemen. Probeer eens extra goed te focussen op wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Je zult merken dat je je eigen omgeving zo veel beter leert kennen! Laat je telefoon eens thuis tijdens een wandeling en geniet echt van de omgeving om je heen. Helemaal opgeladen zul je weer thuis komen.

Nieuwe hobby’s

De lockdown kan er ook voor zorgen dat je nieuwe hobby’s kunt gaan ontdekken. Altijd al gedacht dat fotografie misschien iets voor jou is? Dit is hét moment om dat uit te gaan zoeken. Ga de natuur in, maak een mooie fietstocht of wandeling, en spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld 10 foto’s gaat maken. Ook zijn er verschillende cursussen die je online kunt volgen. En ben je bijvoorbeeld creatief? Wellicht schuilt er een ware kunstenaar in jou en kun je misschien heel mooi tekenen of schrijven. Pak eens pen en papier en schrijf eens op waar je zoal over denkt. Ook wat betreft schrijven en tekenen zijn er verschillende cursussen die online worden aangeboden. Op die manier leer je de basisstappen en kun je ontdekken of dat iets voor jou is. Wie weet schuilt er een talent in jou!

De boodschappen doen

Ben je gewend om al je boodschappen te halen bij de supermarkt bij je in de buurt? Als je eens wat afwisseling wil, kun je via Fairsy boerderijwinkels en stalletjes langs de weg ontdekken. Mensen die bijvoorbeeld een moestuin-overschot hebben of veel verse eieren over hebben, zetten deze te koop langs de weg. Ook vind je er kraampjes met groente, biologisch fruit, scharreleieren, zelfgemaakte jam, verse honing, of boerderijmelk- of vlees. Je kunt een plaats aanklikken en de website laat je zien waar in de buurt er kraampjes zijn. Ook kun je je eigen kraampje toevoegen. Hoe leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *