Welke zonnebril past bij mij?

Welke zonnebril past bij mij?

Een zonnebril vinden wat bij jou past kan erg lastig zijn, want er zijn veel vormen, kleuren en stijlen verkrijgbaar. Zo is het bepalen van welke vorm zonnebril het beste bij je past qua vorm erg lastig. Iedere vorm van gezicht is namelijk uniek, ondanks dat kun je toch de gezichtsvormen in vijf vormen verdelen namelijk: rechthoekig, rond, hartvormig, vierkant en ovaal. Lees snel in de blog welke zonnebril bij jouw gezichtsvorm past.

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is heel mooi in proportie. Het voorhoofd en kin zijn iets smaller en de wangen zijn iets opvallender. Als je een ovaal gezicht hebt dan heb je heel veel geluk omdat bijna iedere zonnebril jou staat. Waardoor je minder moeite hebt om een mooie zonnebril te vinden die bij jou past. Bij de keuze voor een zonnebril speelt vooral de vraag wat je wilt uitstralen. Als je kiest voor rechthoekige glazen dan krijg een wat hoekig gezicht, terwijl bij ronde glazen krijg je een zacht gezicht van. Alleen dunne frames kunnen je gezicht optisch uittrekken waardoor je gezicht erg lang lijkt.

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt dan heb je niet hele duidelijke vormen in je gezicht, waardoor je erg zacht lijkt. Het voorhoofd en wangen zijn ongeveer even breed en de kin is rond. Door een rechthoekige zonnebril en vierkante zonnebril te kiezen dan krijg je meer vormen in je gezicht, want als je voor een ronde zonnebril gaat dan krijg je een nog ronder gezicht wat je juist niet wilt. Als je kiest voor een rechthoekige of vierkante zonnebril dan rek je je eigen gezicht ook optisch wat uit. Modellen met smalle frames versterken het effect van het uittrekken en krijg je meer contouren in je gezicht.

Hartvormig gezicht

De kenmerk van een hartvormig gezicht zijn een breed voorhoofd, opvallende wangen en smalle, puntige kin. Zonnebrillen die juist het voorhoofd en de kin in evenwicht brengen ligt wel de voorkeur. Door het evenwicht lijkt je kin zachter en benadruk je niet het bredere voorhoofd. Ronde en pilootvormen zijn daar erg geschikt.

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt dan heb je een brede kaak en een breed voorhoofd, waardoor het optisch dus lijkt op een vierkant. Terwijl dat helemaal niet echt zo aan de hand is, want je hebt ook niet echt dat je gezicht lijkt op een hart. Dit is allemaal optisch. Als je een minder vierkant gezicht wilt dan is het tegenovergestelde de juiste keus. Door een ronde of een ovale zonnebril te kiezen, zo wordt de vorm minder versterkt.

Passende zonnebril tips

  1. Een zonnebril is niet alleen een modisch item maar ook een belangrijke zonbeschermer. het model moet dus voldoen aan uv-beschermingsrichtlijnen. Dit houdt in dat het frame net zo breed is als je gezicht rondom de slapen. Zodat de lichtreflecties niet via daar naar binnen kunnen dringen.

  2. Ook is het belangrijk dat de zonnebril je gehele ogen beschermt en het liefst wat hoger, zodat het zonlicht niet via boven door de zonnebril kan schijnen. Bedenk welke indruk je wilt maken met de zonnebril.

  3. Er zijn nu ook uniseks zonnebrillen op de markt dus je hoeft niet perse een zonnebril dames of zonnebril heren te kopen.