Welke zonnebril past bij mij?

zonnebril thuisvergelijken

Een zonnebril vinden wat bij jou past kan erg lastig zijn, want er zijn veel vormen, kleuren en stijlen verkrijgbaar. Zo is het bepalen van welke vorm zonnebril het beste bij je past qua vorm erg lastig. Iedere vorm van gezicht is namelijk uniek, ondanks dat kun je toch de gezichtsvormen in vier vormen verdelen namelijk: rond, hartvormig, vierkant en ovaal. Lees snel in de blog welke dames zonnebril bij jouw gezichtsvorm past.

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt dan heb je niet hele duidelijke vormen in je gezicht, waardoor je erg zacht lijkt. Een rond gezicht kun je herkennen aan dat je gezicht ongeveer even lang als breed is. Ook heb je vaak volle wangen en een ronde kaak. Door een juist hoekig model te kiezen kun je meer vormen in je gezicht krijgen. Als je namelijk een rond model uitkiest krijg je een nog ronder gezicht, wat je eigenlijk niet wilt. Door modellen te kiezen met een smalle frames benadrukken ze de vorm van je gezicht.

Hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht hebt dan heb je en breed voorhoofd en opvallende wangen. Daarbij heb je een puntige haarlijn en kin. Het breedste gedeelte van je hoofd is je voorhoofd en jukbeenderen. Jij kunt de show stelen door een ronde of piloot vorm zonnebril aan te schaffen. Hierdoor breng je jouw voorhoofd en kin in evenwicht, waardoor jouw gezichtsvorm mooi benadrukt wordt.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht is te herkennen aan een brede kaak en een breed voorhoofd. Waardoor het optisch lijkt alsof je een vierkant gezicht hebt, want het is niet echt vierkant. Als je een rond montuur aanschaft dan krijg je het tegenovergestelde effect, want die monturen benadrukken niet de brede kaak en breed voorhoofd. Zij zorgen juist ervoor dat de vorm minder versterkt wordt, waardoor je zo de hele dag door de stad kunt slenteren met de juiste zonnebril.

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is heel mooi in proportie. Het voorhoofd en de kin zijn een stukje smaller en de wangen zijn iets opvallender. Als je deze gezichtsvorm hebt dan heb je heel veel geluk omdat iedere zonnebril jou goed staat! Hierdoor is het gemakkelijker om een zonnebril te vinden die bij jou past. Als je deze gezichtsvorm hebt dan speelt vooral de keuze wat je wilt uitstralen. Als je een wat strakker gezicht wil dan zijn rechthoekige glazen heel mooi, doordat je een hoekig gezicht krijgt. Maar als je kiest voor een rond montuur dan krijg je een zacht gezicht. Het enige waar jij mee moet oppassen zijn dunne frames, deze kunnen jouw gezicht optisch uitrekken. Dus deze kun je beter laten liggen en kiezen voor een andere zonnebril die jouw gezicht mooier benadrukt.

Tips voor het kopen van een zonnebril

1. Let op dat de heren of dames zonnebril wel de uv-straling tegenhoudt van de zon. Het is belangrijk dat de zonnebril je hele ogen beschermt, want uv-straling is erg schadelijk. Ook als je gaat skiën of hiken is het belangrijk om goede bescherming tegen de zon te hebben, omdat de sneeuw het licht weerkaatst. Ook is op 1500 meter de straling het sterkst van de zon.

2. Bedenk of je gepolariseerde glazen wilt. Deze glazen zijn fijn tijdens het autorijden als het wegdek nat is en de zon erop schijnt of als je veel in de sneeuw of op zee zit. Dan weerkaatst het licht ook meer dan normaal. De gepolariseerde glazen absorberen als het ware de weerkaatsing.

3. Houd ook rekening met de kleur van de glazen. Pas meerdere brillen met verschillende kleur glazen, zo weet je waar jij het fijnste doorheen kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *