5 tips om te besparen op online aankopen

Computer thuisvergelijken

Je wilt het liefst zo goedkoop mogelijk online shoppen! Des te goedkoper je winkelt, des te meer geld houd je over voor een volgende aankoop. Er zijn verschillende mogelijkheden om het online winkelen voordelig te houden. In dit artikel vind je vijf handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Welke van deze tips gebruik jij momenteel al, wanneer je online aankopen doet? Het internet biedt tal van kansen om te besparen!

Tip 1: zoek naar kortingscodes

De concurrentie is online enorm! Dit betekent dat partijen je proberen over te halen met aantrekkelijke kortingen. Soms zijn deze kortingen al in de prijs verwerkt. In andere gevallen doe je dit zelf, door handmatig een kortingscode toe te voegen bij het afrekenen. Mogelijk ben je niet op de hoogte van een kortingscode, waardoor je te veel betaalt voor een product. Voorkom dit, door vooraf naar kortingscodes te zoeken voor een webwinkel. Op Bespaardeals vind je altijd de beste kortingscodes voor bekende webwinkels, zoals Bol.com, Nike, Blokker, Lidl en noem zo maar op.

Tip 2: meld je aan voor een nieuwsbrief

Om eerder op de hoogte te zijn van kortingscodes en andere acties, loont het om je aan te melden voor een nieuwsbrief. Ook handig, wanneer je op de hoogte wilt blijven van de laatste toevoegingen aan het assortiment van een webshop. Handig; bij het invoeren van je e-mailadres krijg je vaak direct een kortingscode als dank.

Tip 3: bundel je aankopen en bespaar op de verzendkosten

Vaak betaal je verzendkosten als je bestelling onder een bepaald minimum zit. Zou je voortdurend een of twee producten bestellen, dan is de kans groot dat je iedere keer verzendkosten betaalt. Voorkom dit door je aankopen te bundelen! Het retourneren is doorgaans gratis, waardoor je vaak beter een product in meerdere maten kunt bestellen vooraf. Je retourneert de te grote of te kleine items gratis. Enig nadeel: het is niet de meest duurzame vorm van shoppen.

Tip 4: wacht nog een dagje met bestellen

In al je enthousiasme voeg je producten toe aan je winkelmandje, die je achteraf misschien helemaal niet zo leuk vindt. Het loont om de producten een dagje bij je favorieten te laten staan. Vind je ze een volgende dag nog net zo leuk, of besluit je toch om de producten niet te kopen?

Tip 5: gebruik tools om producten te vergelijken

Zorg je dat altijd een online tool gebruikt om producten te vergelijken, wanneer het gaat om producten die bij verschillende winkels verkocht worden. Denk aan een nieuwe televisie, gereedschap, enzovoorts. Door te vergelijken vind je de webwinkel waar het product tegen de laagste prijs wordt aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *