Power Apps cursus

Power apps cursus Nederland

Laten we beginnen met eens te gaan kijken wat <strong>Power Apps</strong> nu eigenlijk is.

Power Apps is een verzameling (een suite) met <strong>apps</strong>, <strong>services</strong>, en een <strong>gegevensplatform</strong> die samen een ontwikkelomgeving vormen voor het maken van zakelijke apps. Je kunt op deze manier ook snel aanpassingen maken in je apps.

Apps die gemaakt zijn met Power Apps bieden uitgebreide zakelijke logica en werkstroommogelijkheden om handmatige bedrijfsbedrijfsactiviteiten om te zetten naar digitale geautomatiseerde processen.

 

Er zijn een 3-tal soorten Power Apps:

• Power Apps voor app-gebruikers, Apps die je hebt gemaakt, of die iemand anders heeft gemaakt, kun je uitvoeren in een browser, of op op je mobiel of tablet. • Power Apps voor beheerders, wanneer je een Power Apps beheerder bent kunt je het Power Platform beheercentrum gebruiken om omgevingen te maken en te beheren. • Power Apps voor ontwikkelaars, er zijn 3 tools voor de ontwikkelaar; o Power Apps studio o Appontwerper o Power Apps portalstudio Je merkt het, Power apps kan al snel heel complex worden. Gelukkig bieden steeds meer ICT opleidingscentra een cursus Power apps aan. Voor elk niveau zijn er cursussen beschikbaar, dus voor gebruikers, beheerders, en ontwikkelaars. Aangezien het hier gaat om best wel complexe materie raad ik je aan om een Power Apps cursus klassikaal te volgen. Je kunt dan van elkaar leren, maar ook van de trainer. Je kunt bij hem of haar altijd terecht met al je vragen.  

Wat komt er zoal aan bod bij een cursus Power Apps?

– Introductie Power Apps – Een nieuwe app bouwen vanaf een databron – Werken met formules in Power Apps – Een app testen, publiceren en delen – Een app bekijken op een mobiel apparaat. – Wijzigingen aanbrengen aan een bestaande app. Er zijn basiscursussen beschikbaar maar ook cursussen voor gevorderden, waar dieper ingegaan wordt op de materie. Het hebben van enige kennis van Power Apps is niet noodzakelijk, een opleidingsniveau op minimaal HBO niveau is wel wenselijk.  

Power BI cursus

Het is aan te raden om, voordat je begint met een cursus Power Apps, om een cursus Power BI te gaan volgen. Zo een Power BI cursus is wat makkelijker te behappen, ook voor degenen die nog niet thuis zijn in de wereld van zakelijke apps bouwen, of het beheren hiervan. Power Bi is een Business Intelligence tool waarmee je bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen kunt verzamelen. Vervolgens kun je die dan visualiseren in een rapportage, of een presentatie, of via een overzichtelijk dashboard op je pc. Je kunt in 1 oogopslag zien hoe de zaken ervoor staan. Een ontzettend handige tool voor het management. Je hoeft nu geen experts meer in huis te halen, om je data zichtbaar te maken, je kunt nu zelf in een paar minuten prima, overzichtelijke rapportages maken. Een Power BI cursus is dus ideaal voor managers, maar ook zeer aan te raden als opstapje naar het wat complexere Power Apps, dan leer je hoe zakelijke apps te maken. Door heel Nederlands worden er cursussen gegeven. Zit je bijvoorbeeld in Ansterdam of Rotterdam, ga eens lokaal opzoek naar mogelijkheden als Power bi cursus Amsterdam. Ik wens je veel succes met de cursussen Power Apps en Power Bi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *