Huidkliniek Nijmegen

Huidkliniek Nijmegen
 

Het is weer zomer!

Behalve dat het weer lekker weer is om ons buiten te begeven, betekent dit ook dat we letterlijk meer van onszelf blootgeven. Shirtjes en blouses met korte of zonder mouwen. Korte jurkjes of rokken en broeken. Maar we willen er dan wel op ons best uitzien. Tijd daarom voor een bezoek aan de huidkliniek Nijmegen.  

Overmatige haargroei in het gezicht of op het lichaam

Wanneer u last heeft van overmatige haargroei, bent u niet de enige. U wilt graag met mooi zomerweer een korte rok of broek dragen, of een mouwloos shirtje dragen, maar dat betekent wel dat u constant aan het scheren bent of met een ontharingsapparaat aan de slag moet. Wilt u voor eens en voor altijd afrekenen met overbeharing, dan kunt u een laserbehandeling bij de huidkliniek in Nijmegen overwegen. Lasertherapie is een geavanceerde techniek: een laserapparaat zorgt ervoor dat de haarzakjes permanent worden vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.  

Meerdere behandelingen zijn nodig

De haren op uw lichaam kennen verschillende groeifasen:
  • de groeifase (anagene fase): in deze fase groeit uw haar en zal de laserbehandeling het meeste effect hebben;
  • de overgangsfase (catagene fase): de haar wordt afgesloten van bloedtoevoer, stopt met groeien en wordt zwak;
  • de rustfase (telogene fase): het zwakkere haar is in rust en zal uiteindelijk plaats maken voor nieuwe haren;
  • de uitvalfase (exogene fase): de zwakker geworden haren vallen uit.
Omdat uw haren in verschillende groeifasen zijn en de behandeling het beste werkt op haren in de anagene fase, moet de laserbehandeling enkele malen worden herhaald om steeds die haren aan te pakken die zich in de anagene fase bevinden. Na iedere behandeling wordt het resultaat bekeken en kan besloten worden of er een volgende behandeling moet worden gedaan. U moet rekenen op 3 tot 6 behandelingen.   Een ander belangrijk punt is dat een laserbehandeling alleen werkt op goed gepigmenteerd haar. Op haar met minder pigment (blond of rood) of geen pigment (grijs of wit) heeft een laserbehandeling helaas geen effect. De laserbehandeling kan op ieder deel van het lichaam worden ingezet, bijvoorbeeld oksels, benen, armen, rug, bikinilijn, etc. Maar ook behandeling in het gezicht is mogelijk.  

Wat is er nog meer mogelijk met een laserbehandeling?

Behalve bij overmatige haargroei is een laserbehandeling ook zeer effectief voor de behandeling van ontsieringen of huidveroudering.

Acnelittekens

U kunt hierbij denken aan acnelittekens. De laser zorgt voor een warmte-effect in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt collageen en elastine gestimuleerd en er komt een snelle celvernieuwing op gang.  

Huidveroudering

Het gespecialiseerde schoonheidsinstituut kent verschillende methoden om door middel van laserbehandeling de gevolgen van huidveroudering aan te pakken. De huid kan verstevigd worden, maar ook kunnen fijne lijntjes en rimpels worden aangepakt.  

Hoe zit dat dan met producten die huidveroudering tegengaan?

Tegenwoordig zijn veel producten verkrijgbaar waarmee u thuis aan de slag kunt om uw huidstructuur te verbeteren, zoals niacinamide, alphahydroxyacids en retinol. Deze doen uw huid over het algemeen goed, maar het effect hiervan weegt niet op tegen de resultaten van een laserbehandeling.  

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een laserbehandeling voor het behandelen van overbeharing, chemische peelings of verbeteren van uw huidstructuur? Vraag dan uw huidkliniek in Nijmegen om informatie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *