Excel Cursussen

Excel cursussen
Help, ik ben op zoek naar een Excel cursus, maar weet niet waar te beginnen, welke Excel cursus is geschikt? Ik ga je een antwoord geven op al wat je moet weten over Excel cursussen!  

Welke Excel cursussen zijn er zoal?

Ik zal er een aantal voor je op een rijtje zetten:
    • Je gaat online zoeken naar een Excel cursus in boekvorm. Dit kan een goede keuze zijn mits Je over een flinke portie zelfdiscipline beschikt, om deze cursus tot een goed einde te brengen. Het kan al snel een saaie bedoening worden, en er is ook geen leraar in de buurt waar je even iets aan kunt vragen.
    • Online leren is tegenwoordig helemaal in. Het heeft dan ook een flink voordeel. Je hoeft niet naar een cursuslocatie te gaan, je kunt er gewoon thuis of op je werkplek mee beginnen. Tegenwoordig is een online cursus een compleet pakket wat ook op maat gemaakt kan worden voor je organisatie.
    • Klassikaal leren, deze cursusvorm is nog altijd het populairst. Deze cursusvorm kan op je bedrijf worden gegeven of op locatie. Het grote voordeel van deze cursusvorm is dat er altijd een deskundige trainer aanwezig is, voor al je vragen op Excel gebied. De trainer kan voorbeelden geven, en kan ook, wanneer je dat wilt, naar je werk komen kijken, en daarover advies geven.
 

Met welk bedrijf moet ik in zee gaan voor een Excel cursus?

Wanneer je met een extern bedrijf in zee wilt gaan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een bedrijf dat is gespecialiseerd is in het geven van ICT cursussen. Zij zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op software gebied. Ook hebben zij kundige trainers met meestal jarenlange ervaring in de ICT.  

Ga op verkenning uit, ga een gesprek aan

Belangrijk in je zoektocht naar een geschikte opleider is om het gesprek aan te gaan met een opleider. Je kunt hierin je wensen aangeven. En de opleider kan dan vervolgens een volledig op maat gemaakt cursusplan geven. Je kunt het hebben over de cursusvorm, het aantal cursisten, over de kosten, maar ook of er leerstof moet worden aangepast aan de situatie op je bedrijf.  

Je hebt Excel onder de knie, nu verder met een Power BI cursus?

Power BI is heel erg in opkomst, vooral onder managers, die willen uitpakken met gelikte presentaties, en dashboards. Natuurlijk is dit allemaal te realiseren met Excel, maar met Power BI (onderdeel van Microsoft Power Platform) gaat dit net allemaal wat makkelijker en ziet het er ook beter uit. Je kunt dus eigenlijk Power BI beschouwen als een soort van upgrade van Excel. Inzicht krijgen in de data binnen een bedrijf is heel belangrijk voor managers. Ook voor bedrijven in Rotterdam die opzoek zijn naar informatie over Excel en/of Power BI. Een Power BI cursus zal dan ook voor hen als muziek in de oren klinken. Datavisualisatie wordt steeds belangrijker en is er met Power BI net weer wat makkelijker mee geworden.  

Tenslotte

Een cursus Excel en een cursus Power Bi zijn een verrijking voor je personeel. Kies voor de juiste opleidingsvorm, en ga op zoek naar een opleider die aan al je wensen voldoet! Veel plezier met het uitbreiden van je kennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *