Lounge in de ideale tuin en ontwerp hem zelf

lounge thuisvergelijken

Jijzelf weet het beste hoe je je tuin wil gebruiken en hoe die dus ingericht dient te worden. Tegenwoordig kun je op internet heel veel inspiratie opdoen voor een eigen tuinontwerp en het begint natuurlijk bij een goed plan. Als je dit plan hebt uitgedacht kan deze vertaald worden naar een ontwerp. Deze nieuwe blog gaat over hoe je je eigen tuin kunt ontwerpen.

Breng je tuin goed in kaart inclusief ramen en deuren

Het eerste wat je moet doen als je een nieuw tuinontwerp wil maken is de oppervlakte van je tuin goed in kaart te brengen. Begin bij het maken van deze plattegrond altijd met het intekenen van de gevel van het huis en zorg dat je de deuren en ramen ook aangeeft.

Je hebt nu een plattegrond van de tuin gemaakt van waaruit je kunt gaan werken aan een nieuw ontwerp. Voordat je echter begint met het ontwerpen is het verstandig om bij iedereen in het huishouden te informeren wat zij graag in de tuin willen zien en waar zij de tuin het liefst voor gebruiken.

Als je aan het daadwerkelijke tuinontwerp begint is het belangrijk om te weten waar de zon op komt en waar deze onder gaat. Op deze manier weet je wanneer er waar schaduw is en dat is fijn als je bijvoorbeeld een zit- of loungehoek gaat intekenen, maar ook als je planten gaat kopen. Zit je zelf graag in de ochtendzon, dan kun je daar rekening mee houden bij het terrasontwerp.

De mogelijkheden wat betreft het terras zijn eindeloos, denk hierbij aan natuursteen, vlonders, beton, houtsnippers of grind. Kies niet teveel verschillende materialen, want dat maakt je tuin erg onrustig. Bij tuincentra zijn vaak ‘showtuinen’ aangelegd waar je meteen een gevoel krijgt bij het gebruik van de verschillende materialen.

Als alle grote zaken hun plekje hebben gekregen in het ontwerp kan de rest worden aangekleed met planten en bloemen. Houdt hierbij rekening met bewatering, onderhoud, etc. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is richting tuincentrum te gaan om alle ingrediënten voor de door jou ontworpen en gewenste tuin te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *