De laatste trends op het gebied van slaapkamer inrichting

slaapkamer thuisvergelijken

Het inrichten van de slaapkamer is allang geen praktisch iets meer, waarbij er een bed moeten komen te staan, een kast en een of twee nachtkastjes. Een sfeervolle woning vraagt ook om een sfeervolle slaapkamer. Hieronder lees je alles over de laatste slaapkamertrends.

Qua materiaal blijft hout dit nieuwe jaar erg populair in de slaapkamer, en dan vooral de licht kleurige variant. Dit is natuurlijk het materiaal bij uitstek om een natuurlijk gevoel in je slaapkamer te krijgen. Daarnaast kun je met hout eindeloos combineren en past het bijna bij elke interieurstijl. Zo staat licht hout natuurlijk mooi in een Scandinavisch interieur. Dan moet je er uiteraard wel wat stoere elementen aan toevoegen. Denk hierbij aan lichte MDF-platen met bijvoorbeeld zwart stalen details.

Donkerblauw in de badkamer is erg in opkomst in 2021. We zien deze kleur veel voorkomen in slaapkamers, zowel in verf of muren als in accessoires en meubels. Bijkomend voordeel is dat donkerblauwe meubels een stuk meer karakter krijgen dan met bijvoorbeeld een zwarte kleur. Ook oogt het stukken origineler. Donkerblauw combineert goed met veel andere kleuren. Zo blijft donkerblauw en okergeel een prachtige combinatie, maar ook oudroze komt helemaal tot zijn recht naast donkerblauw in de slaapkamer.

Ook in 2021 blijven we graag de natuur in huis halen en dit kan op allerlei verschillende manieren. Een belangrijke manier dit jaar was het gebruik van planten in het interieur. Aangezien niet iedereen ‘even goed is’ met planten, moet je wel even research doen hoeveel verzorging, zonlicht, etc. een bepaalde plant nodig heeft. Gelukkig zijn er genoeg (kamer) planten te vinden die niet per se veel licht nog hebben en die je best en keer kunt vergeten water te geven, zoals de varen. Naast planten zijn er ook nog andere manieren om de natuur in huis te halen. Wat dacht je van het gebruik van bamboe? We verwachten ook dat in 2021 bamboe, maar ook rotan, hout en steen vaker terug gaan komen in de interieurs. Met deze natuurlijke elementen krijg je een warme sfeer in huis, precies waar we volgend jaar met z’n allen naar op zoek zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *