De voordelen van een walk in closet

walk in closet thuisvergelijken

Voor velen lijkt een walk in closet, een inloopkast, iets wat alleen op tv te zien is, of in een lifestyle magazine. Echter is zo’n walk in closet ook makkelijk zelf te realiseren. Niet alleen op woonwebsites vind je hier veel info over, maar ook op een blog voor vrouwen. Hieronder vertellen we je dan ook niet hoe je die een in een leegstaande kamer in je huis kunt maken, maar wel wat de voordelen ervan zijn als je er een hebt.

Een walk in closet geeft je in een oogopslag overzicht van jouw hele collectie, van schoenen tot kleding en accessoires. Daarnaast kan een open kledingkast, wanneer deze netjes is opgeruimd, een echte boost geven aan het interieur in de woning.

In een kleine kamer laat een open kledingkast de kamer optisch groter lijken dan een gesloten kledingkast die vaak snel heel groot aanvoelt. Daarnaast hoef je bij een open kledingkast geen rekening houden met de draairichting van deuren, waardoor je extra oppervlakte overhoud in de slaapkamer.

Zorg dat er geen zonlicht op je kleding kan vallen

Het is belangrijk dat je jouw kleding niet te veel blootstelt aan zonlicht. Dat zorgt er namelijk voor dat de kleuren van je kleding, maar ook schoenen, vervagen. Als je een raam hebt in je walk in closet, doordat het eerst een kamer was, kun je er het beste een paar gordijnen in op hangen.

Wij raden je aan om kleding die je niet veel draagt alsnog in een gesloten ruimte op te bergen, zoals een box of koffer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de zomer- en winterkleding te scheiden. Bovendien wordt de walk in closet er nog overzichtelijker van ook!

Kleding blijft vaak het mooiste wanneer je ze aan een kledinghanger ophangt. Dit geldt vooral voor overhemden en jurken. Ook staat het mooier en ziet de walk in closet er netter uit.

Losse kledingstukken zoals bh’s, sokken en onderbroeken zien er snel slordig uit in walk in closet. Het is daarom handig om lades of bakken hiervoor te gebruiken en deze kledingstukken en accessoires daar in op te bergen. Zo weet je ook direct waar je alles kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *