Hoe werkt het aanvragen van een energielabel voor je bedrijfspand? aanvragen energielabel bedrijfspand

energy thuisvergelijken

Wanneer je een bedrijfspand hebt, is het verplicht om een energielabel te hebben. Ook bij de verkoop of verhuur van een pand, zul je moeten kunnen aantonen dat je een energielabel hebt. Zo’n energielabel geeft aan hoe duurzaam en zuinig de energie in het pand is. Lees hieronder hoe je een energielabel bedrijfspand kunt aanvragen.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Een energielabel kan voor elk pand aangevraagd worden waar energie verbruikt wordt. Het is echter verplicht voor utiliteitsgebouwen om een energielabel te hebben. Utiliteitsgebouwen zijn openbare gebouwen zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen, restaurants, winkels, supermarkten etc. Als eigenaar van een utiliteitsgebouw zal je dus een energielabel moeten aanvragen.

Energielabels voor kantoren

Voor kantoren zal er vanaf 2023 nog een extra regel gaan gelden. Alle kantoorpanden moeten dan minimaal een C energielabel hebben. De energielabels lopen van A tot G waarbij A het duurzaamst is en G het minst duurzaam. Voor kantoorpanden is het dus belangrijk om op tijd maatregelen te nemen om het energielabel te verbeteren wanneer deze lager is dan een C.

Energielabel aanvragen

Wanneer je eigenaar bent van een bedrijfspand, zal je zelf een energielabel moeten regelen. Er zijn verschillende aanbieders van energielabels die je kunt inschakelen. Het is hierbij belangrijk dat de energieadviseur aan de eisen voldoet die opgesteld zijn door de overheid. De adviseur moet bijvoorbeeld werken voor een bedrijf die de juiste certificaten hebben.

Wanneer dit in orde is, zal een energieadviseur langskomen op het bedrijfspand om deze te inspecteren. Gebaseerd op de bevindingen wordt dan een energielabel opgesteld. Dit label wordt dan geregistreerd en wordt ook naar jou opgestuurd. Voor bepaalde bedrijfspanden is het verplicht om het energielabel zichtbaar op te hangen. Het energielabel is dan 10 jaar geldig. Na deze 10 jaar zal je een nieuwe aan moeten vragen.

Het uitkiezen van de juiste aanbieder kan lastig zijn. Daarom is het slim om energielabel aanbieders eerst met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door eerst offertes aan te vragen. Je kunt daarna een energielabel bedrijfspand aanvragen via EnergielabelOffertes.nl. Hier kun je een keuze maken uit een grote selectie bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *