Creditcard vergelijken: waar moet je op letten? creditcard vergelijken

credit cards thuisvergelijken

Steeds meer huishoudens kiezen voor het gebruik van een creditcard. Met name in het buitenland is de creditcard onmisbaar. Je hebt de creditcard nodig om een kamer te boeken in een hotel, je creditcard dient als borg bij het huren van een auto op je vakantiebestemming, enzovoorts. Zou je enkel in Nederland blijven, dan is een creditcard niet direct een vereiste. Hier kun je immers overal met je reguliere pinpas betalen. Het niet aanschaffen van een creditcard kan het overwegen waard zijn, vanwege de kosten van een creditcard. Door verschillende aanbieders te vergelijken via Credit-cardaanvragen.nl vind je de goedkoopste creditcard.

#1: kosten van een creditcard

De kosten van een creditcard vormen een van de belangrijkste factoren, op basis waarvan je creditcards kunt vergelijken. Er zijn handige online tools te vinden, die je hierbij helpen. De tools tonen bijvoorbeeld een handig overzicht van de kosten die per type creditcard in rekening worden gebracht. Houd er rekening mee, dat sommige creditcards alleen aan te vragen zijn door klanten van een bank. Het aanvragen van de goedkoopste creditcard kan soms dus betekenen, dat je een rekening bij een bank af moet sluiten. Dit zorgt voor hogere kosten.

#2: limieten van een creditcard

Niet alleen de kosten zijn een aspect om rekening mee te houden bij het vergelijken van de verschillende creditcards. Let ook op de limieten die aan de uitgaven gesteld worden, die je met een creditcard doet. Bij de ene maatschappij liggen deze limieten veel hoger dan bij de andere. Hogere limieten zijn niet altijd een reden om voor een creditcard te kiezen. Op vakantie geef je relatief lage bedragen uit. Een hoge limiet zorgt voor onnodig grote risico’s mocht je de creditcard onderweg verliezen. Als je dit te laat opmerkt, kunnen anderen op jouw naam aankopen doen.

#3: voorwaarden van een creditcard

Een derde en laatste factor om rekening mee te houden: de voorwaarden van een verstrekker van creditcards. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verzekering op goederen? Tot wanneer zijn aankopen verzekerd? Hoe zit het met leveringen van onjuiste producten? Krijg je in zo’n geval je geld terug? Beschikt de maatschappij die de creditcard uitgeeft over een app, zodat je de uitgaven die je hiermee doet bij kunt houden? Enzovoorts. Het zijn kleinere factoren die wel degelijk van invloed kunnen zijn op de creditcard die voor jou de beste keuze is. Je kunt een creditcard vaak direct vanuit zo’n online tool aanvragen. Let bijvoorbeeld ook op de toeslag op creditcards, dit was onlangs nog in het nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *