Verschillende verfsoorten en verfmerken

verf thuisvergelijken

Verf is te verkrijgen in vele soorten en maten. Omdat er zo enorm veel keuze is kan het wellicht moeilijk zijn om de juiste verf te vinden voor jouw klus. Hierbij willen we je graag helpen door overzicht te creëren in de verschillende soorten verf en verfmerken. Met de juiste kleur en de juiste verf komt jouw woning het beste tot zijn recht natuurlijk!

Daarom vertellen wij je meer over de bekendste verfmerken, die ieder zijn eigen karakteristieken hebben. Ook vertellen we meer over de verschillende typen verf, zo weet jij welke verf je nodig hebt voor welke klus.

Verfmerken

Er zijn enorm veel verschillende verfmerken die ieder zijn eigen kleurenpallet en toepassingsmogelijkheden bieden. Via Kleurenwaaier.nl is eenvoudig te zien welke verfmerken je van jouw gewenste verf kunnen voorzien.

Je kan kiezen uit tientallen verschillende merken en meer dan 40.000 verschillende kleuren. We kunnen uiteraard niet alle merken en kleuren beschrijven. Daarom vindt je hieronder een overzicht van de bekendste en meest populaire merken.

Flexa

Flexa is al ruim 60 jaar lang een trendsetter op het gebied van kleuren en verf. Zo wordt er jaarlijks in oktober de ‘kleur van het jaar’ bekend gemaakt. Afgelopen jaar ging deze eer naar Tranquil Dawn, een kleur die in het midden ligt van groen, grijs en blauw.

Flexa biedt verschillende soorten verf met ieder zijn eigen uitstraling die voor verschillende klusjes gebruikt kunnen worden. Daarnaast wordt er met verfsoorten zoals Flexa Powerdek of Flexa Monodek ook geïnnoveerd; hiermee ben je na één keer verven al klaar.

Farrow and Ball

Farrow and Ball is al sinds 1946 een toonaangevend verfmerk. Het merk staat bekend om het gebruik van de beste ingrediënten die veel diepte en complexiteit brengen in de verf. Het meest bekend zijn ze echter van hun matte verven, die enorm populair zijn vandaag de dag.

Ben jij op zoek naar verf van Farrow and Ball? Breng dan eens een bezoek aan Kleurenwaaier, dit kan zowel online als in de showroom. Zo kan je populaire kleuren zoals Green Smoke, Pavillion Grey en Dead Salom met eigen ogen aanschouwen.

Sikkens

Met Sikkens hebben wij Nederlanders een eigen verfmerk waar we trots op mogen zijn. Het merk kent in zijn 225 jarige bestaan een rijke en lange historie. Hierbij is het doel altijd hetzelfde gebleven; topkwaliteit producten en services leveren.

Dankzij het ruime aanbod aan verfsoorten, laksoorten en primers kan je voor iedere klusje terecht bij Sikkens. Jij hoeft enkel nog maar te kiezen voor bijvoorbeeld hoogglans of mat en dit gecombineerd met je favoriete kleur.

Verfsoorten

Naast dat je jouw favoriete verf bij enorm veel verschillende merken kan kopen, is verf ook enorm veelzijdig dankzij de vele verschillende soorten. Verf kan namelijk gemaakt worden met verschillende ingrediënten waardoor ze toepasbaar zijn op verschillende typen ondergrond.

Dus wil jij simpelweg een fris interieur of wil je jouw hele huis verbouwen? Verdiep je dan goed in de verschillende typen verf.

Acrylverf

Acrylverf is een verf op waterbasis. Een verf op waterbasis wordt ook wel waterdragen genoemd. Acrylverf is een duurzame, kras- en slijtvaste verf die voornamelijk binnen wordt gebruikt. De meeste muren zijn van een kleurtje voorzien met dit type verf.

Alkydverf

Ook alkydverf is een duurzame, kras- en slijtvast verf. Vergeleken met actrylverf is het drogingsproces langer bij alkydverf en ook blijft er langer een sterke verflucht hangen. Alkydverf is ook te verkrijgen als Alkydharsverf, waarbij de verf altijd verdund moet worden met een oplosmiddel, en als Alkydemulsie, die met water te verdunnen is.

High Solid verf

High Solid verf is een verf op basis van speciale lijnolie of alkydharsen. Hierbij wordt het percentage oplosmiddel verlaagd en het percentage vaste stof verhoogd. Dit verklaart dan ook de naam High Solid, wat vertaalt naar hoog vaste stof.

Hybride

Zoals de term hybride wellicht wel duidelijk maakt is een hybride verf een mix van verschillende soorten verf. Een hybride is op basis van acrylaathars en alkydhars of acrylaathars met alkydemulsie.

Latexverf

In het verleden werd latexverf gemaakt van rubberbomen. Tegenwoordig worden alleen nog synthetische dispersies gebruikt. Echter omdat de ‘moderne’ verf vergelijkbaar is met de ‘oude’ wordt nog steeds de term latexverf gebruikt.

Lijnolieverf

Lijnolieverf is, verassend genoeg, op basis van lijnolie. Deze lijnolie is afkomstig van vlaszaad. Lijnolie de sneldrogende natuurlijke olie en is hierdoor veel gebruikt in onder andere verf.

Zo zie je maar dat er enorm veel mogelijkheden zijn op het gebied van verf. Controleer van tevoren altijd goed welk type verf je kan gebruiken voor jouw klus. Zo zorg je ervoor dat je altijd de juiste verf koopt en dit is enkel en alleen maar bevorderlijk voor het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *