en WordPress website bouwen, wat komt erbij kijken?

wordpress thuisvergelijken

WordPress is een gebruiksvriendelijk content management systeem waar je op een laagdrempelige manier een website mee kunt maken. Toch is er wel wat kennis bij nodig. Je kunt in principe zelf een WordPress website bouwen, maar in sommige gevallen is het beter om een specialist in te huren.  In dit artikel leggen we je uit wat je in ieder geval nodig hebt om een WordPress website te bouwen. 

Een domeinnaam

Het allereerste dat je nodig hebt als je een website wilt laten bouwen is een domeinnaam. Het vinden van een goede domeinnaam kan erg lastig zijn, want erg veel namen zijn al bezet. Het vinden van een goede domeinnaam is belangrijk omdat het invloed heeft op hoe jij je bedrijf neerzet in de markt. Kies daarom voor een domeinnaam die kort is en makkelijk te onthouden. Kies een extensie die het beste past bij je bedrijf. Opereert je bedrijf internationaal dan kan .com een goede keuze zijn. Richt je je op de Nederlandse markt ga dan voor .nl.

Webhosting

Als je bij een hostingprovider een domeinnaam registreert kun je hier ook gelijk een webhosting pakket nemen. Een webhostingpakket is een stukje op de servers van de hostingprovider waar jouw website komt te staan. De meeste hosting pakketten bevatten handige manieren om WordPress te installeren. Dit doe je vaak met een druk op de knop en het aanmaken van een admin account om in te kunnen loggen op je WordPress website. Hierna kun je via je domein je website benaderen en inloggen op je website. Je kunt nu een design kiezen, foto’s uploaden en webteksten toevoegen. Hier komt nog wel het een en ander bij kijken. Heb je geen tijd om alles uit te zoeken dan kun je het beste een WordPress specialist inhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *