Alles over e-mail

email thuisvergelijken

E-mailen is iets wat iedereen wel eens doet op de computer. Het is een van de dingen die we willen installeren als we een nieuwe computer hebben. Hoe doe je dat eigenlijk? Een e-mailadres aanmaken en een e-mailprogramma installeren. Hoe zet je je e-mail en contacten over? Zijn er ook andere mogelijkheden? 

E-mail ontvangen op je PC

Veel mensen zijn gewend om hun e-mail op hun PC te ontvangen. Vroeger was dat ook de beste optie toen internet nog niet altijd en overal beschikbaar was. Je maakte toen verbinding via een modem dat gebruik maakte van de telefoonlijn. Je betaalde dus per minuut voor een internetverbinding. Je haalde dus je e-mail op en verbrak de verbinding weer. Veel van ons zijn gewend aan een e-mailprogramma en staan er eigenlijk niet bij stil dat het beste een onhandige manier is om e-mail op te halen.

Wat zijn de nadelen?

Het gebruik van een e-mailprogramma heeft namelijk een aantal nadelen. Ten eerste kun je je e-mail alleen bekijken op de computer waarop het e-mailprogramma geïnstalleerd staat. Koop je een nieuwe PC dan moet je al je e-mail en je contacten overzetten op een nieuwe PC. Niet alleen is dit onhandig, er kan ook veel misgaan bij het overzetten van je e-mail. Mocht je je e-mail willen bewaren dan moet je regelmatig een backup maken.

Online e-mail

Een alternatief is om gebruik te maken van online e-mail. Online e-mail wordt ook wel webmail genoemd. Via online webmail kun je op iedere computer inloggen op je e-mail. Online webmail inloggen is erg handig en snel. Je logt in op een webapplicatie waar je al je e-mail vindt. Je e-mail wordt bewaard door de e-mailservice en je kunt oude berichten makkelijk weer opzoeken. Je kunt webmail gebruiken via je internetprovider. Een voorbeeld hiervan is Ziggo webmail. Ook bij andere internetaanbieders kun je een e-mailadres aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *