De tuintrends van 2021

tuin thuisvergelijken

De zomer is weer begonnen en dat betekent weer lange avonden in de tuin. Eten, loungen, als het lekker weer is zitten we met zijn allen veel in onze tuin. Ook dit jaar zijn er weer tuintrends wat betreft het meubilair. Bekijk een willekeurige website over wonen en het gaat erover. Daarom dat wij de belangrijkste trends voor jou hieronder benoemen.

De grootste trend is een knipoog naar het verleden. Enerzijds zien we dat in de materialen die gebruikt worden en anderzijds in de kleuren van het tuinmeubilair. Retro kleuren die je gaat zien bij tuinmeubelen deze zomer zijn zacht groen, mosgroen en het altijd vrolijke okergeel. Het betreft dus vooral tuinmeubelen met een natuurlijke en zachte retro kleur. Daarnaast blijven tuinmeubelen in chique antraciet- en frisse wittinten altijd, dus ook in 2021.

Krukken in de tuin

Met handige krukken in je tuin heb je altijd extra plek voor vrienden en familie. Bovendien hoef je dan niet met zware tuinstoelen te gaan slepen. Ga voor lichtgewicht, stapelbare en weersbestendige tuinkrukken; eenvoudig te verplaatsen en nadien op te bergen.

Bijzettafeltjes in de tuin

Handig te verplaatsen en multifunctioneel zijn de bijzettafeltjes. Of je nu een grote tuintafel hebt en ernaast bijzettafeltjes plaatst, of je terras speels inricht met meerdere bijzettafels; deze kleine tafeltjes staan altijd en overal. Zo heeft iedereen een plek om een lekker hapje en drankje te nuttigen of om de laptop op uit te klappen. En is iedereen klaar met eten, werken, studeren of gezellig borrelen? Dan schuif je de bijzettafels aan de kant en kunnen ze prima dienst doen als plek om mooie planten, bloemen, windlichten of accessoires op te zetten.

Andere kleuren die hot zijn in 2021

Naast de eerder genoemde kleuren zijn doen lichtroze en babyblauw dit jaar hun intrede onder tuinmeubels. Deze tuinmeubeltrend valt onder de trend ‘human touch’. Daar is geen verdere uitleg voor nodig, toch?

Duurzaam leven is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en is dan ook niet zo zeer een nieuwe trend. We willen duurzaam van onze buitenruimte genieten, maar dan wel uniek en opvallend. Jouw tuin, terras of balkon wordt meer en meer een écht persoonlijke plek. Door jouw terras uniek te maken, kun je elke dag buiten optimaal genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *