De trends in de badkamer in 2021

badkamer thuisvergelijken

Badkamers worden niet meer als praktische ruimte alleen gezien. Je vindt gemakkelijk een blog met bouwweetjes voor de praktische zaken. Tegenwoordig gaat het ook om beleving en natuurlijk ontspanning. Benieuwd naar wat 2021 te brengen heeft aan badkamertrends? Ontdek welke trends jij leuk vindt!

Badkamer tegels hebben kleur, een aparte vorm of zijn van speciaal materiaal

Dit jaar hebben de witte tegels ruim baan moeten maken voor gekleurde tegels met vaak een patroon. Ook tegels met een andere vorm dan vierkant zijn steeds populairder aan het worden, zoals de hexagonale (6 hoek) tegel en mozaïekwerk. Het visgraatmotief is al langer aan een opmars bezig en zal dat in 2021 ook zeker blijven doen. Als er dan toch voor een vierkante tegel wordt gekozen, dan is dat vaak een grote van keramiek.

Grote spiegels in de badkamer werken!

Aangezien de gemiddelde Nederlandse badkamer steeds groter wordt, worden de spiegels dat ook. Een spiegel is niet langer meer de rechthoekige spiegelende plaat aan de muur, maar vind je in steeds meer vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan grote ronde spiegels, die weer helemaal terug zijn van weggeweest. Daarnaast worden spiegels steeds vaker uitgebreid met technische aspecten, zoals led-verlichting in- of achter de spiegel. Door de vorm, grootte en technische elementen te kiezen die jij mooi vindt, creëer je een heerlijk ruimtelijk gevoel in je badkamer.

Duurzaam bezig zijn in je badkamer

Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in onze badkamer. Zo is er de “upfall shower” die ervoor zorgt dat je minder water gebruikt. Het water dat op de grond belandt, wordt bij deze douche niet direct afgevoerd maar gefilterd en terug omhoog gepompt. Zo wordt een groot deel van het gebruikte douchewater hergebruikt, wat natuurlijk duurzamer is dan een douche waarbij al het water direct weer wegloopt.

Slimme apparaten in de badkamer

Zoals hierboven besproken zien we steeds meer technische elementen in onze badkamers verschijnen, die dingen makkelijker, handiger of mooier kunnen maken. Als je je hierin gaat verdiepen zie je dat er enorm veel mogelijk is. Laat je inspireren en zie dat je met weinig ook al je badkamer 2020 in kunt trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *