4 Tips om kantoorruimtes met elkaar te vergelijken

kantoor thuisvergelijken

Ben jij ondernemer en wil je binnenkort een (nieuwe) kantoorruimte gaan huren? Dan zul je vast een aantal vragen hebben die tijdens de zoektocht naar een geschikte ruimte naar voren zullen komen. Één daarvan is bijvoorbeeld de vraag waar je kantoorruimtes met elkaar op kunt vergelijken. Gelukkig ben je op dit artikel terecht gekomen! Het is namelijk heel belangrijk dat je goed voorbereid een nieuwe kantoorruimte gaat huren zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. In dit artikel geven we je 4 tips hoe je kantoorruimtes met elkaar kunt vergelijken.

Het soort pand 

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf besluit in wat voor een soort pand je een kantoorruimte wilt huren. Wil je een pand helemaal voor jezelf hebben? Of vind je het ook leuk als er andere huurders in het pand aanwezig zijn? Ga je een bedrijfsruimte huren met meerdere huurders, dan spreek je over een bedrijfsverzamelgebouw. Binnen het pand heeft iedere ondernemer zijn eigen ruimte. Het voordeel hiervan is dat de kosten over het algemeen een stuk lager liggen, omdat de huur gedeeld wordt met meerdere ondernemers. Het kan wel een nadeel voor je zijn dat je bepaalde faciliteiten met elkaar moet delen, zoals de keuken en toilet bijvoorbeeld.  

De locatie

Een ander belangrijk punt waar je kantoorruimtes met elkaar mee kunt vergelijken, is de locatie van het pand. We hebben het dan niet alleen over de plek waar het pand zich bevindt, maar ook de omgeving. Zijn er bijvoorbeeld genoeg parkeerplekken? Is het makkelijk aan te rijden? Kun je gratis parkeren? Is er een goede OV verbinding? Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden. 

Het contract

Uiteraard is het ook belangrijk wat je contractueel kan vastleggen. Als je een kantoorruimte gaat huren, zit je dan meteen vast aan een 5 jarig huurcontract? Of is het een flexibel contract welke je per maand op kunt zeggen? Als huurder kun je bijvoorbeeld ook nog onderhandelen over de huurprijs wanneer er veel opgeknapt moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld eisen dat je de eerste 3 maanden geen huur hoeft te betalen als het hele pand nog opgeknapt moet worden. 

Het oppervlakte

Uiteraard is de grootte van het pand ook belangrijk om op te letten. Houd daarbij ook in je achterhoofd dat er ruimte moet zijn wanneer je gaat groeien en je meer personeel moet aannemen. Wellicht dat je nog de mogelijkheid hebt om uit te breiden wanneer dat moment daar is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *