Wat zijn de voordelen van refurbished apparaten?

electronics thuisvergelijken

Refurbished apparaten en spullen brengen ondanks dat slechts weinig mensen het weten toch aardig wat voordelen met zich mee. Het begint erbij dat men vaak een slecht beeld krijgt bij het woord refurbished. De betekenis is echter helemaal niet iets slechts. Een refurbished apparaat werkt prima, maar het heeft alleen een bepaald proces begaan dat andere apparaten niet hebben begaan. 

Een refurbished apparaat is ooit verkocht, maar het mankeerde iets. Vervolgens is het teruggestuurd naar de fabriek. Daar is het apparaat helemaal gecontroleerd en getest. De delen ervan die niet werkten zijn gerepareerd of vervangen. Pas toen het apparaat weer volledig naar behoren werkte is deze teruggestuurd naar de winkel. De staat waarin het apparaat zich nu tijdens de verkoop bevindt wordt refurbished genoemd. Dit brengt voor de koper diverse voordelen met zich mee.

Garantie

Een refurbished apparaat valt onder de garantie. Sterker nog, het heeft bepaalde garantie regels net zoals de meeste andere apparaten. Bij het kopen ervan kun je dit natuurlijk even na gaan. De kans bestaat wel dat de garantie wat korter is dan bij de gloednieuwe varianten. Veel mensen vinden het toch prettig om te weten dat als het apparaat toch iets mankeert, er nog altijd sprake is van garantie. Dat is bij refurbished apparaten dus ook het geval.

Net uit de fabriek

Een ander voordeel van refurbished apparaten is dat ze vaak net uit de fabriek komen. Dat betekent dat het apparaat pas geleden is gecontroleerd op alle punten. Een refurbished printer bijvoorbeeld werkt helemaal naar behoren. Een refurbished printer die net door de fabriek zelf is gecontroleerd is natuurlijk wel betrouwbaar. De fabriek weet als geen ander waarop het apparaat gecontroleerd zou moeten worden en dit wordt dan ook zorgvuldig gedaan. Pas nadat alles werkt wordt het apparaat weer als te koop aangeboden.

Goedkoper

Samen met al de bovengenoemde voordelen heeft refurbished nog één groot voordeel. Het is namelijk een stuk goedkoper dan andere apparaten. Een apparaat kan gloednieuw best duur zijn. Wanneer je er echter voor kiest dit apparaat niet nieuw, maar refurbished te kopen, dan is het vaak een stuk goedkoper. Zo maak je gebruik van talloze voordelen en betaal je een stuk minder dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *