Wat zijn de voordelen van een persoonlijke holding?

bedrijf thuisvergelijken

Van een persoonlijke holding heb je vast wel is gehoord, maar wat houdt dat nu precies in? En waarom zou je een persoonlijke holding willen oprichten? Je kunt er veel geld mee besparen en is aantrekkelijk om op te richten. Holding oprichten op Ligo.nl is heel makkelijk, snel en simpel. Maar wat zijn de belangrijkste redenen om een persoonlijke holding op te richten? In dit artikel een aantal voordelen van een persoonlijke holding.

Uitleg over wat een persoonlijke holding is

Even duidelijkheid geven over wat een persoonlijke holding nu precies is. Als ondernemer ben je een natuurlijk persoon en eigenaar van je eigen werk BV. Een persoonlijke holding kan gezien worden als een soort BV die tussen jou als natuurlijk persoon en eigen werk BV in zit. Deze holding bezit aandelen van je eigen BV en je bezit dezelfde aandelen in de holding. Zie het als een persoonlijke opslagplaats voor waardevolle zaken zoals vermogen en aandelen van je eigen BV. Eigenaar van de holding betekent dat je ook de eigenaar bent van die waardevolle zaken. Bij een persoonlijke holding ben je enig aandeelhouder en dat verschilt met een normale holding die er meerdere heeft.

Risico’s spreiden bij een persoonlijke holding

Het grootste voordeel van een persoonlijke holding is dat je je risico’s kan spreiden. Je kan er van alles in onderbrengen. Zaken zoals vermogen, onroerende zaken en aandelen zijn op te slaan in je persoonlijke holding. Als jouw BV onverhoopt failliet gaat kunnen schuldeisers in het begin niet bij jouw holding. Zie het dan ook als een veilige spaarpot.

Het verkoop van je aandelen

Als je aandelen wilt verkopen bij je BV dan betaal je over de winst 25% inkomstenbelasting. Bij een persoonlijke holding kan je de aandelen van je werk BV verkopen, zonder daarover belasting te betalen. Dit komt door deelnemingsvrijstelling. Deze vrijstelling bepaalt dat de persoonlijke holding deelneemt aan de werk BV, en zo altijd is vrijgesteld van winstbelasting.

Hypotheek zonder rentebetaling

Je kan kiezen om geen dividend uit te laten betalen, en zodoende ook geen dividendbelasting betaalt. Als je het geld onbelast in je persoonlijk holding houdt dan kan je met dit geld een hypotheek laten verstrekken. Groot voordeel is dat je hiervoor geen rente aan de bank hoeft te betalen. Het enige wat je hoeft te betalen is vennootschapsbelasting, wat weer aftrekbaar is van je inkomstenbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *