Hoe kun je besparen op de afvalkosten voor bedrijfsafval?

afval thuisvergelijken

Als je niet weet hoeveel afval je produceert, hoe kun je dit dan effectief verminderen? Door te weten hoeveel afval je bedrijf produceert, kun je de resultaten delen en iedereen in het bedrijf uitdagen om de hoeveelheid afval die ze produceren te verminderen. Als je merkt dat er een grote hoeveelheid van een bepaald soort afval wordt geproduceerd in een specifiek deel van het bedrijf, kun je stappen ondernemen om het specifieke soort afval te verminderen.

Overweeg een afval uitwisseling

Voor sommige industrie├źn kan het afval van het ene bedrijf de hulpbron van een ander bedrijf zijn. Als je het bedrijfsafval van je bedrijf wilt verminderen, kijk dan naar het afval van je bedrijf en kijk of het afval kan worden gebruikt als grondstof in het productieproces van een ander bedrijf. Door het afval op deze manier te verhandelen in plaats van het weg te gooien, kun je voorkomen dat jouw afval, afval wordt, wat de eerste stap is in de afvalrecycling.

Verminder de hoeveelheid (plastic) verpakkingen

Dit kan op twee manieren. Bekijk of ze dezelfde producten ook verkopen met een duurzamere verpakking. Bij het kopen van grote hoeveelheden komen veel producten in kleinere verpakkingen, dus dit is ook een goede manier om de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen. Containers voor plastic afval via MilieuServiceNederland regelen bespaart je flink op afvalverwerkingskosten.

Denk aan voedselverspilling

Een andere manier om afval te verminderen is om voedselverspilling tegen te gaan. Denk aan de voedselverspilling die je medewerkers genereren in de kantine. Een goede manier om de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terecht komt te verminderen, is door het voedselafval te recyclen. Voedsel afval op stortplaatsen stoot methaangas uit. Methaangas is een zeer effectief broeikasgas. Als mensen denken aan de opwarming van de aarde, denken ze aan de uitstoot van kooldioxide, maar methaangas,  is ongeveer 30 keer erger dan kooldioxide.

Overweeg het gebruik van instructieborden

Hang aanwijzingen op die mensen aansporen dat ze hun afval moeten recyclen. Je kunt nog een stap verder gaan en proberen het aantal algemene afvalbakken op de werkplek te verminderen en de prullenbakken op een voor de hand liggende plek te plaatsen. Bijvoorbeeld de prullenbak naast de printer of de aluminium prullenbak naast de drankautomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *