Wandklok kopen? Hier moet je op letten!

klok thuisvergelijken

Door de jaren heen is het belang van een horloge of wandklok praktisch gezien steeds minder geworden. Bijna iedereen heeft een smartphone bij de hand om even snel de tijd op te zien. Toch merken we ook dat de meeste mensen niet zonder hun oude vertrouwde wandklok in huis kunnen. Misschien niet per se om de tijd op te zien, maar simpelweg omdat deze bij het interieur hoort. Wanneer hij er niet meer hangt, zal je meteen merken hoe erg je het gewend bent dat hij er wel is. Wandklokken blijven dan ook ongekend populair en tijdloos.

Wil jij een nieuwe wandklok kopen? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder en ontdek waar je op moet letten.

De juiste plek

Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste wandklok is het eerst belangrijk om over de juiste locatie na te denken. Vraag jezelf goed af waar je hem op gaat hangen. Dit speelt immers ook een belangrijke rol in de grootte van de wandklok straks en hoe deze eruit moet komen te zien. Belangrijk is dat je de wandklok op een centrale plek hangt. Ergens waarbij je hem vanaf meerdere punten in de ruimte kunt bekijken. Boven de bank bijvoorbeeld of boven de eettafel.

Het grote voordeel van een wandklok moet zijn dat je nooit meer iets nodig hoeft te hebben om de tijd te weten. Je hoeft niet telkens een telefoon of horloge bij je te dragen. Dat betekent dus wel dat je de klok op een strategische plek moet hangen. Denk hier goed over na en verplaats eventueel andere muurdecoratie in de woonkamer om hem echt op de juiste plek te kunnen hangen.

Goede hoogte

Weet je waar je de wandklok gaat hangen? Denk dan ook direct na over de hoogte? Belangrijk is dat de klok goed aansluit bij de rest van het interieur. Logischerwijs is het prettig als de klok op ooghoogte hangt zodra jij staat. Dit is echter lang niet altijd mogelijk. Bovendien verschilt dit ook per persoon. Zorg er daarom voor dat je één lijn trekt met de rest van de meubels en decoraties aan de wand. Op die manier komt de klok altijd mooi tot zijn recht en wordt deze gecomplimenteerd door de rest van het interieur.

De juiste stijl en vorm

Besef goed dat een wandklok een groot onderdeel binnen het interieur speelt. Het hangt meestal op een goed zichtbare plek en vormt dus werkelijk een eyecatcher. Dan is het wel belangrijk dat deze klok past bij de rest van het interieur. Bedenk daarom goed hoe je de stijl van jouw woning zou omschrijven. Beschik je over een industrieel, modern, klassiek of landelijk interieur? Welke klokken passen hier bij?

Gelukkig zijn wandklokken in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is het niet al te lastig om er één te vinden die past bij jouw woonstijl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *