Wat zijn de beste websites om eten te laten bezorgen?

Gezonde maaltijden

De laatste jaren is eten bezorgen via platforms als Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo een steeds populairder wordende service. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien het een uitgebreide en gemakkelijke manier is om je favoriete gerechten thuis te laten bezorgen. In deze blogpost gaan we verder inzoomen op het laten bezorgen van malatijden. Hoe werkt het, wat voor eten kun je bestellen en wat zijn de voordelen hiervan? 

Via welke platforms kan ik online eten bestellen?

Om te begrijpen hoe eten bezorgen via deze platforms werkt, is het eerst belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen de drie platforms. Voor meer informatie over het bezorgen van maaltijden aan huis zie ook Seniorenmaaltijd.nl

Thuisbezorgd

Thuisbezorgd is een platform met een grote selectie aan restaurants die je maaltijd bezorgen. Het is mogelijk om eten te bestellen bij restaurants uit je eigen omgeving. Wanneer je de App download en je postcode invult zie je direct welke bezorgrestaurants beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit snacks, sushi, pizza, en nog veel meer. 

Uber Eats

Uber Eats is een platform dat werkt als een verlengingstuk op de Uber Taxi App. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde technologie en bezorgers. De bezorgers worden door Uber aangenomen en bezorgen met de fiets bij jou thuis. Door middel van de Uber Eats-app kun je een bestelling plaatsen bij een restaurant dat deelneemt aan het platform. Voor nieuwe klanten zijn er vaak interessante kortingen beschikbaar.

Deliveroo

Het laatste platform die we bespreken is Deliveroo. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van bezorgers die door Deliveroo worden aangenomen. Er worden hier alleen maaltijden bezorgd die klaargemaakt zijn door restaurants. Je kunt kiezen uit een grote selectie aan restaurants en de maaltijden die zij aanbieden. Deze maaltijd wordt vervolgens klaargemaakt en bezorgd door een Deliveroo-bezorger. Update december 2022: Deliveroo heeft bekend gemaakt dat het Nederland gaat verlaten en hier niet langer meer actief zal zijn. 

Wat voor eten kun je bestellen bij de online platforms?

Wat betreft het eten dat je kunt bestellen via deze platforms, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen uit een grote selectie aan restaurants, die allemaal hun eigen specialiteiten aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit restaurants die gespecialiseerd zijn in Italiaans, Chinees, Indisch, Japans, Mexicaans, Grieks of Turks eten. Maar ook burgers, pizza’s, sushi, salades, wraps, smoothies, koffie en ijs behoren tot de opties. 

Ook dieetmaaltijden zijn mogelijk

Daarnaast is het ook mogelijk om veganistisch, vegetarisch of zelfs glutenvrij eten te bestellen. De meeste restaurants die deel uitmaken van deze platforms hebben aangegeven wat hun specialiteiten zijn, zodat je gemakkelijk kunt zien wat je kunt bestellen. Daarnaast hebben de meeste restaurants een lijst met ingrediënten op hun website, waar je precies kunt zien wat er in hun gerechten zit. 

Gezonde maaltijden voor ouderen en kwetsbaren

Niet iedereen wil pizza, patat of andere ongezonde snacks laten bezorgen. Daarom zijn er ook veel maaltijdservices actief in Nederland. Deze bedrijven bezorgen (warme) kant-en-klaar maaltijden aan huis bij ouderen en andere kwetsbare groepen. Meestal bestel je 1 keer per week waarna een vaste bezorger de maaltijden komt bezorgen. De maaltijden zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Via een menulijst kun je dan wekelijks nieuwe maaltijden selecteren. Hieronder vind je enkele bedrijven die maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen:

  • Uitgekookt: koelverse maaltijden, 2 keer per week geleverd
  • Apetito: diepvriesmaaltijden, eenoudig online bestellen (lees hier meer over Apetito)
  • Maaltijdservice.nl: koelvers, supersnelle bezorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *