De gezondheidsvoordelen van kurkuma en kaneel

Kurkuma en kaneel
Nog een nacht gegrilde kipfilets is goed voor je dieet, maar het is ook een beetje saai. Een simpele maar gezonde maaltijd op smaak brengen is goed voor je smaakpapillen en je gezondheid. Grijp naar je kruidenrek en je krijgt niet alleen de smaak van je eten, maar je krijgt ook een boost aan antioxidanten (stoffen die cellen beschermen tegen schade). Er zijn diverse soorten kruiden die je kunt kopen. Voedingsonderzoekers zeggen dat er over de hele wereld meer dan 100 veel voorkomende kruiden worden gebruikt bij het koken, en sommige hebben bewezen geconcentreerde bronnen van antioxidanten te zijn – stoffen die je cellen beschermen tegen schade. Het is niet nodig om massaal op jacht te gaan naar exotische ingredi├źnten – enkele van de beste kruiden zijn te vinden op uw lokale markt.

Kaneel

Studies zeggen van wel. Deze populaire specerij is afkomstig van de schors van de kaneelboom en wordt in alles gebruikt, van pompoen kruiden latte tot Cincinnati-chili. Kaneel is vooral geweldig voor mensen met een hoge bloedsuikerspiegel. Het geeft een zoete smaak aan voedsel zonder toevoeging van suiker, en studies tonen aan dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen bij mensen met diabetes type 2. Kaneel kan ook hart-gezonde voordelen bieden, zoals het verlagen van een hoog cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed. Dat is vooral belangrijk voor mensen met diabetes die een groter risico lopen op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Kaneel is geen vervanging voor diabetesmedicatie of een koolhydraatbeperkt dieet, maar het kan een nuttige aanvulling zijn op een gezonde levensstijl. Maaltijdtip: Probeer het over yoghurt, fruit of warme ontbijtgranen te strooien, of gebruik het in stoofschotels en chilis of als vleesrub.

Kurkuma

Kurkuma is vooral bekend om zijn gebruik in Indiase currygerechten en is een trendy superfood geworden vanwege zijn vermogen om ontstekingen te verminderen – een veelvoorkomende oorzaak van ongemak en ziekte. Een van de componenten van kurkuma is een stof genaamd curcumine. Onderzoek suggereert dat het ontstekingen in de hersenen kan verminderen, die in verband zijn gebracht met de ziekte van Alzheimer en depressie . In een kleine studie van volwassenen ouder dan 50, hadden degenen die curcumine supplementen consumeerden in de loop van 18 maanden verbetering in geheugentestscores. Ze meldden ook dat ze in een beter humeur waren. Meest indrukwekkend? Scans van hun hersenen wezen op significant minder markers die verband houden met cognitieve achteruitgang. In de Indiase keuken worden verder ook veel tandoori kruiden en Masala kruiden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *