LED-strips vergelijken? Let op deze punten!

LED strip verlichting

Als je de juiste LED-strip wilt kiezen voor jouw project, is het belangrijk om enkele van deze ledstrip profielen te vergelijken. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij deze vergelijkingen, zoals de bestemming van de ledstrip (is het voor binnen of buiten?), de kleurmogelijkheden en of de ledstrips dimbaar zijn. In dit artikel gaan we dieper in op deze punten en geven we tips over hoe je de juiste LED-strip uitkiest voor jouw project. Op deze manier maak je zeker een goede keuze.

Of de ledstrip voor binnen of buiten is bedoeld

Het eerste punt dat je moet checken bij het vergelijken van LED-strips, is of de strip voor binnen of buiten gebruikt kan worden. Als je een ledstrip voor buitengebruik zoekt, dan wil je er zeker van zijn dat je een strip kiest die tegen het weer kan. Kies bijvoorbeeld voor een IP-beschermingsklasse die voldoet aan de vereisten van de omgeving waarin je de ledstrip gaat plaatsen. Andersom geldt dat voor binnen gebruik je een ledstrip kiest die niet bestand hoeft te zijn tegen de elementen.

De kleurmogelijkheden

Een ander criterium waar je op kunt letten bij het vergelijken van verschillende ledstrips zijn de kleurmogelijkheden. Er zijn veel verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar, afhankelijk van wat voor project je voor ogen hebt. Kijk bijvoorbeeld naar RGB en RGBW ledstrips wanneer je kleur afwisselingen wilt toepassen. Kies ook voor warme of koude lichtbronnen, afhankelijk van wat welk effect wil bereiken.

Of de ledstrips dimbaar zijn

Tot slot kun je ook kijken naar de opties voor dimmers bij het vergelijken van verschillende ledstrips. Sommige strips zijn volledig dimbaar, terwijl andere alleen een beperkt aantal instellingen hebben. Afhankelijk van de toepassing kun je voor een strip met meer dim mogelijkheden gaan. Zo kun je het licht precies zo aanpassen dat het bij jouw project past.

Al met al zijn er een aantal punten om op te letten bij het vergelijken van LED-strips. Zorg ervoor dat je de bestemming, kleurmogelijkheden en dim opties goed bekijkt als je kiest voor een bepaalde ledstrip. Op deze manier kies je altijd een LED-strip die het best bij jouw project past en kom je nooit voor verrassingen te staan tijdens of na installatie. Bij plekken als LEDstripXL kun je eenvoudig allerlei verschillende LED-strips vergelijken, zodat je de beste voor jouw project kunt kiezen. Wij wensen je alvast veel succes hiermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *