Kitten op komst? Zo bereid je je voor

kitten thuisvergelijken

Je kan waarschijnlijk niet wachten op het moment dat je eindelijk een kitten in huis hebt. Die kleine pluizige viervoeter is geweldig om naar te kijken en om onderdeel van het gezin te worden. De komst van de kitten zal echter wel wat dingen met zich mee brengen. Als je ervoor wil zorgen dat de kitten zich zo fijn mogelijk gaat voelen in zijn nieuwe huis, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hier zijn wat tips over hoe jij je kunt voorbereiden op de komst van een kitten.

De juiste tijd om een kitten te adopteren

Het is erg belangrijk voor een kitten dat deze niet te vroeg wordt gescheiden van de moeder. Het is in principe mogelijk om de kitten na 8 weken al bij de moeder weg te halen, maar dit wordt over het algemeen afgeraden. Het socialisatieproces waarin ze het sociale spel leren met soortgenoten bevindt zich op het hoogste niveau rond de 12 weken. Bij sommige kittens duurt dit zelfs 14 weken. Door kittens te vroeg bij hun soortgenoten weg te halen, zal dit een stuk sneller leiden tot gedragsproblemen. Dit wil je natuurlijk ten alle kosten voorkomen bij jouw nieuwe kitten.

Het voorbereiden van je huis

Als een kitten van zijn of haar nest wordt geschieden, zal dit erg wennen zijn voor de kitten. Je wil natuurlijk dat die bij jou zich zo gelukkig mogelijk voelt en er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Het is verstandig om een comfortabel mandje aan te schaffen waar de kitten in kan liggen en zich veilig voelt. Dit zegt niet meteen dat die hier ook daadwerkelijk gaat slapen, katten kunnen soms nogal eigenwijs zijn. Verder is het verstandig om een kattenbak aan te schaffen. Het is voor zowel jezelf als de kitten beter als het een overdekte bak is. Hier voelen katten zich een stuk veiliger bij de ontlasting en je zult daarnaast minder last hebben van de stank. Ten slotte is het belangrijk om twee etensbakjes aan te schaffen voordat de kitten komt. Je zult er één nodig hebben voor het water en daarnaast nog een kleiner bakje voor de voeding van de kat.

Het aanschaffen van de juiste voeding

Zeker bij kittens is het erg belangrijk dat je de juiste voeding aan ze voorschotelt. Hun lichaam moet zich nog erg ontwikkelen en ze zijn nog volop in de groei als ze bij jou in huis komen. Het is verstandig om aan de fokker of schenker van de kitten te vragen naar wat voor eetgewoonten de kitten heeft en wat voor maaltijd die daar kreeg. Als je van plan bent om andere voeding te gaan gebruiken is het belangrijk om gebruik te maken van een overgangsperiode. Bij Royal Canin Kitten hebben ze een relatief grote variatie aan voer voor jouw kitten. Zo kun jij iets vinden wat betaalbaar is en je kitten lekker vindt. Door gebruik te maken van de overgangsperiode zal de kans op een slappe ontlasting of diarree verminderen.  Dit is vooral belangrijk voor katten die voornamelijk binnenshuis zullen gaan leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *