Karpervissen Karpervissen

karper thuisvergelijken

Binnen het karper vissen wordt al enige jaren bijna elke visser gebruik gemaakt van een onthaakmat, dit is een goede zaak. Vooral zwaardere vissen kunnen zichzelf lelijk verwonden, ook wanneer het gras nat en lang is. De ondergrond is namelijk ontzettend hard. Wanneer een vis gaat spartelen, kan hij door zijn eigen gewicht ernstige beschadigingen aanbrengen. Als fanatieke sportvisser wil je dit natuurlijk voorkomen, je wilt de vis onbeschadigd in het water terugzetten. Toch zien we dat bij het snoek vissen niet altijd een onthaakmat wordt gebruikt…

Om te kunnen garanderen dat een vis op de kant zichzelf niet kan beschadigen, is een onthaakmat erg belangrijk. Vandaar dat een onthaakmat snoek ook ongedeerd kan terugzetten in zijn element. Het voordeel van een onthaakmat is dat je de vis ook beter in controle kunt houden tijdens het onthaken, vooral als je een onthaakmat gebruikt met opstaande randen, door deze randen kan de snoek niet van de mat afglijden en zal je de vis altijd onder controle hebben en rustig kunnen onthaken. Ook is het grote voordeel van een grotere onthaakmat met randen, dat je de vis er mee kunt optillen terug naar het water. Alle onthaakmatten drijven, dus je kunt de mat makkelijk op het water zetten en hierdoor rustig in het water laten glijden.

Wel is het belangrijk dat je uitkijkt voor de dreggen die in de bek van de vis zitten, wanneer je de snoek in de onthaakmat gooit. Het zou namelijk erg zonde zijn als de haken in jou onthaakmat schieten, hierdoor zal de stof openscheuren en langzaam maar zeker stuk scheuren.

Eigenlijk kun je binnen elke prijsklasse wel een goede onthaakmat kopen. Wanneer je niet veel budget hebt kun je voor 10-20 euro al een prima onthaakmatje kopen. Misschien is het niet de beste die op de markt verkrijgbaar is, maar je zorgt er wel voor dat je beschadigingen aan de vis voorkomt, dit is erg belangrijk als je een fanatieke sportvisser bent. Wanneer je relatief compact met je spullen naar de waterkant wilt, is het aan te raden om gebruik te maken van een oprolbare onthaakmat. Een oprolbare onthaakmat kun je zelfs nog in je vis tas kwijt en neemt bijna geen ruimte in, perfect als je niet te veel spullen wilt mee slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *