Geld besparen door te vergelijken

geld besparen thuisvergelijken

Vergelijken is bij steeds meer Nederlanders een gewoonte geworden, maar doe je het wel voldoende? Vele zullen weten dat je bijvoorbeeld op energie veel geld kan besparen, maar er is nog veel meer te vergelijken om geld te besparen. Hieronder mijn favorieten.

Verzekeringen vergelijken

Ieder jaar vergelijk ik al mijn verzekeringen! Ik maak een lijst met al mijn verzekeringen zodat ik precies weet wat ik maandelijks kwijt ben aan deze verzekeringen. Hierna ga ik stuk voor stuk kijken hoeveel ik kan besparen. Een groot voordeel is dat je direct inzicht hebt in al je verzekeringen. Alleen dit al zal je geld besparen, want waarschijnlijk heb je wel wat overbodige verzekeringen lopen. Daarnaast kan je geld besparen door simpel over te stappen van verzekeraar!

Leuke tip! Ga eens kijken of jij je eigenrisico van je zorgverzekering kan verhogen. Stort het verschil op de aparte spaarrekening, mocht je in de toekomst dan moeten betalen dan heb je hier een mooi buffer.

Dure producten

Ieder duur product wat ik koop ga ik vergelijken! En nee dit is niet enkel een televisie die ik koop! Producten zoals wasmiddel is echt ontzettend duur. Hier kan je echt makkelijk geld op besparen! Als je online kijkt dan zal je zien dat je het waarschijnlijk een stuk goedkoper kan kopen als in de supermarkt! Zo kocht ik mijn wasmiddel op actievandedag.nl.

Natuurlijk zijn de grootste besparing te maken op de wat duurdere producten. Sta je in de winkel vergeet dan niet om het product te vergelijken. Kan je het goedkoper vinden? Geef dit dan door aan de verkoper dan kunnen ze zelf kijken of zij het voor dezelfde prijs kunnen meegeven.

Energie vergelijken

Energie vergelijken is één van de makkelijkste manieren om jaarlijks een flink bedrag te besparen. Als je een jaar niet overstapt betaal je makkelijk €200 te veel aan je stroom en gas. Doodzonde toch? Zelf kijk ik drie maanden voor het verlopen van mijn energiecontract naar verschillende energie aanbiedingen. De energie aanbieding met de hoogste welkomstkorting gebruik ik vervolgens. Super simpel en meestal in 10 minuten al geregeld.

Vergelijk boodschappen bij verschillende supermarkten

Ik doe één keer per week al mijn boodschappen en altijd bij dezelfde winkel. Ik kijk één keer per maand waar ik het goedkoopste boodschappen kan doen. Het liefst ga ik naar de Dirk (lekker dichtbij) en deze komt vaak ook als één van de goedkopere supermarkten uit mijn onderzoek.

Ik ga dus niet ieder product afzonderlijk vergelijken. Ook ik heb wel iets beters te doen met mijn tijd. Maar door jaarlijks even een digitaal boodschappenlijstje te maken bij verschillende supermarkten weet je precies welke supermarkt voor jou het goedkoopste is.

Ook kan je even kijken op de consumentenbond. Zij doen ieder jaar een prijspeiling voor supermarkten.

Je hypotheek vergelijken

Heel veel mensen kijken nooit naar hun hypotheek om. Het is iets wat ze JAREN geleden hebben afgesloten en het loopt. Je moet het toch wel betalen. Maar als jij 10 jaar geleden een hypotheek had afgesloten met 7% renten dan kan je vandaag de dag met 2% renten een hoop geld besparen.

Ga eens naar je hypotheekadviseur en kijk wat mogelijk is om bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten. Soms moet je een boete betalen, maar dan is dit vaak nog veel goedkoper als de te hoge rente die je betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *