De beste collageen poeders vergelijken

collageen poeder thuisvergelijken

Collageen is een supereiwit dat door het lichaam zelf wordt aangemaakt

De meeste mensen zijn wel bekend met het belang van eiwitten voor het lichaam, maar vaak gaat deze wetenschap niet veel verder dan dat goed is voor de spieropbouw en -herstel. Dit is absoluut waar, maar er zijn nog zo veel meer zaken waar eiwitten in ons lichaam een vitale rol spelen. Een van de belangrijkste eiwitten voor het lichaam is collageen. Collageen wordt door het lichaam in het eerste deel van ons leven zelf aangemaakt en het lichaam is hierin volledig zelfvoorzienend. Na het bereiken van ongeveer het 25e levensjaar begint de productie van collageen door het lichaam langzaamaan af te nemen en is er behoefte om deze via de voeding verder aan te vullen. Collageen is een lijmvormend eiwit dat zeer belangrijk is voor het bindweefsel in het lichaam. Als gezegd niet alleen voor de spieren, pezen en de gewrichten, maar ook voor het haar, de huid en zelfs onze hart- en bloedvaten.

Verschillende types collageen

Collageen is eigenlijk een verzamelnaam voor een specifiek soort eiwit. Collageen zelf kan ook weer onderverdeeld worden in verschillende typen. Er zijn drie typen collageen te benoemen die het meeste belangrijk zijn. Van deze drie types is type 1 collageen verreweg het meest significant aanwezig. Veel mensen vragen zich af, Wat is de beste collageen? Dit type eiwit maakt dan ook ongeveer 90% van al het collageen in ons lichaam uit. Collageen type 2 is weliswaar minder voorkomend, maar wel zeer belangrijk voor onder andere het strottenhoofd en de luchtpijp. Een andere vraag die vaak gesteld wordt is wat is de beste collageen poeder voor de huid?? Type collageen 3 vinden we terug in de huid en ook in de bloedvaten en weefsel die onder andere een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van wonden op de huid.

Manieren om de collageenbehoefte via voeding en supplementen aan te vullen

Er wordt de laatste jaren steeds meer bekend over collageen en steeds meer mensen zien de noodzaak in van een gezonde collageen huishouding. Meerdere ouderdomskwalen, zoals artrose, veroudering van het haar, rimpelvorming en cellulitis zijn te linken met collageen. Er zijn dan ook steeds meer verschillende producten beschikbaar om te helpen bij de collageen aanvulling in het lichaam. Er zijn diverse dierlijke en plantaardige producten die rijk zijn aan collageen, zoals bijvoorbeeld runderbouillon, specifieke soorten vis en ook verse bladgroenten. De meest efficiënte manier om de collageenbehoefte aan te vullen is echter via supplementen, omdat deze een geconcentreerde vorm bevatten en snel en gemakkelijk zijn op te nemen door het lichaam. Er zijn ook diverse crèmes in omloop die pretenderen collageen te bevatten en daarmee goed te zijn voor de huid, maar het uitwendig gebruik van collageen op de huid is nog nooit bewezen en vaak gaat het hier dan ook om een marketing truc om cosmetische producten aan de man te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *