Bouwkundige keuring: de kosten en de voordelen

bouwkundige keuring

Als je een woning wilt kopen, is het belangrijk om natuurlijk een volledig inzicht te krijgen in een woning. Het is belangrijk om alle details van een woning te weten voordat je het koopt. Met een bouwkundige keuring zorg je ervoor dat je alle informatie over een woning hebt voordat je het koopt. Met een bouwkundige keuring door Huiskeur zorg je ervoor dat je alle gebreken van een woning ontdekt. 

Wat is een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een inspectie van een woning dat wordt uitgevoerd door een specialist. Hierbij wordt er gekeken naar verschillende aspecten van een woning. Het doel van deze keuring is om eventuele gebreken van een woning te ontdekken. Dit is belangrijk, omdat gebreken zo snel mogelijk verholpen moeten worden. Door dit op tijd te constateren, kan de verkoper van een woning ervoor zorgen dat de gebreken worden opgelost. Als je denkt aan gebreken, kun je kijken naar bijvoorbeeld eventuele lekkages of houtwormen. Ook aan de buitenkant wordt er een inspectie gedaan. Hier wordt er gekeken naar bijvoorbeeld het voegwerk van de muren en het schilderwerk. Er worden dus veel dingen gecontroleerd die je normaal gesproken niet zult bekijken bij een bezichtiging.

Verplichting voor bouwkundige keuring

Het hebben van een bouwkundige keuring is op zich niet verplicht. Tenzij er een hypotheek met NHG wordt afgesloten kan het verplicht zijn om een bouwkundige keuring te hebben. De verplichting van een bouwkundige keuring kan ook ingevoerd worden wanneer een taxateur constateert dat het achterstallig onderhoud van een woning meer dan 10 procent van de woningwaarde is. Naast deze voorwaarden is een bouwkundige keuring niet verplicht. Maar het is altijd wel handig om er eentje te laten doen. Vooral veel oudere woningen hebben een grotere kans om gebruiken te hebben. Met een bouwkundige keuring zorg je ervoor dat deze gebreken niet worden meegenomen bij de aankoop van een woning. 

De kosten van een bouwkundige keuring

Nu je weet wat een bouwkundige keuring is en waarom je er eentje moet laten uitvoeren, is het natuurlijk interessant om te weten wat de kosten hiervoor zijn. Gemiddeld kun je voor een bouwkundige keuring 350 euro rekenen. Je zou in eerste instantie denken dat dit een behoorlijk bedrag is. Maar zonder een keuring loop je natuurlijk grote kans op gebreken die je zelf na de aankoop van een woning moet oplossen. Het doel van een keuring is voor de aankoop de gebreken te identificeren. Voor de aankoop is de verkoper namelijk verantwoordelijk voor het oplossen van de gebreken. Je kunt daardoor dus veel meer dan 350 euro besparen. Direct een offerte aanvragen? Bij Huiskeur kun je gemakkelijk en snel een offerte aanvragen. Zo weet je direct op welke kosten je kunt rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *