Wat is het verschil tussen een mantelzorgwoning en een normale woning?

Mensen die wat ouder beginnen te worden en/of gehandicapt zijn, kunnen vaak niet voor zichzelf zorgen. Het is en blijft belangrijk dat ouderen en gehandicapten verzorgd worden, want dit kan anders ten koste gaan van hun gezondheid. Vaak kunnen deze personen thuis blijven wonen, maar als iemand constante verzorging nodig heeft, is het vaak nodig om te verhuizen naar een mantelzorgwoning. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een mantelzorgwoning en een normale woning, maar gelukkig vind je hier het antwoord.

Een mantelzorgwoning is gesplit in meerdere delen 

In veel gevallen is het niet mogelijk om aan de buitenkant van een woning te zien dat het om een mantelzorgwoning gaat. Dat heeft ermee te maken dat een mantelzorgwoning eruit ziet als een normale woning. Het grootste verschil tussen een mantelzorgwoning en een normale woning, is dat een mantelzorgwoning gesplitst is in twee delen en een normale woning een geheel is. Je hoeft dus zeker niet bang te wezen dat mensen aan je woning kunnen zien dat het een mantelzorgwoning is. Daarnaast is het ook mogelijk om het uiterlijk van de woning te veranderen als je een mantelzorgwoning in Brabant kopen wilt. 

Je woont samen met de mantelverzorger 

Wanneer je in een mantelzorgwoning gaat wonen, dan woon je eigenlijk samen met de mantelverzorger. Dat wilt niet per se zeggen dat je elk moment van de dag op elkaars lip zit, want dat is niet de bedoeling. Dat het mogelijk is dat je samen met een mantelverzorger in een mantelzorgwoning van DitisPlek woont, heeft ermee te maken dat de woning gesplitst is in meerdere delen. Een deel van de woning is voor jou en het andere deel van de woning is voor jouw mantelverzorger en haar/zijn gezin. Dit kan in het begin wennen zijn, maar het is een groot voordeel dat je mantelverzorger altijd in de buurt is.

Een mantelzorgwoning is aangepast voor ouderen en gehandicapten

Ouder worden is niet leuk en er ontstaan gebreken. Bepaalde zaken die vroeger eenvoudig waren, kosten nu zeer veel moeite of lukken niet eens. Een mantelzorgwoning is vaak aangepast naar de behoefte van een ouder of gehandicapt persoon. Hierbij kun je denken aan een ingerichte senioren badkamer, maar ook aan een traplift dit geplaatst is in de woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *