Is het kopen van een huis een goede investering?

Vrijstaand huis

De inflatie is op dit moment erg hoog. Dat betekent dat geld dat je op de bank hebt staan in een rap tempo minder waard wordt. Hierdoor is het onverstandig om grote hoeveelheden geld op je bankrekening te laten staan. Je verliest hier namelijk waarde op. Het is verstandiger om dit te investeren in iets wat jou rendement bezorgt. Je zou dan kunnen overwegen om een huis te kopen als investering.

Investeren in vastgoed

Bij het investeren in vastgoed komt een stuk meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is niet zo dat je simpelweg een huis koopt en dat je dit dan direct kunt verhuren. Meestal gaat het kopen van een huis als investering gepaard met een hoop gedoe. Toch kan het zeer zinvol zijn om dit te doen. Wel moet je dan goed nadenken over op welke manier je wilt investeren in vastgoed. Wil je investeren in zakelijk vastgoed, woningen in Nederland of wil je een huis kopen Malaga bij Villa Nova? Het kan namelijk ook erg slim zijn om vastgoed te kopen in het buitenland. Is dit slimmer dan het kopen van vastgoed in Nederland? Dat is niet per se zo, maar in bepaalde situaties kan een woning in Spanje een zeer goede investering zijn, terwijl je minder rendement zou behalen met een woning in Nederland. 

Waarom is vastgoed een goede investering?

Als je een huis wilt kopen met een deel van het spaargeld dat je op de bank hebt staan, is dat een goede keuze. Investeren in vastgoed is namelijk erg voordelig als je dit op de juiste manier aanpakt. Dat komt doordat het niet alleen zo is dat de waarde van vastgoed in de loop der jaren vaak stijgt, maar ook dat dit cashflow voor je produceert wanneer je het verhuurt. Als je een woning koopt met een hypotheek, laat je in feite iemand anders jouw hypotheek voor je afbetalen. Dit zorgt er dus voor dat je uiteindelijk een woning in je bezit hebt, waar je niet zelf voor hebt betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *