Trends op het gebied van tuinmeubelen

tuinmeubels thuisvergelijken

Tuinmeubelen zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Het maakt het soms best lastig om een weloverwogen keuze te maken, bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen. Bovenal zijn de tuinstoelen of loungeset onmisbaar in de tuin, onder de veranda of op een balkon. Ze zorgen dat je het hele jaar door van het mooie weer kunt genieten. Ontspan, onder het genot van een hapje en drankje. Wat is er gezelliger dan samen tafelen tot laat in de avond, aan een mooie houten tuintafel? In dit artikel zetten we de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen voor je op een rijtje. Sluit jouw meubilair aan op deze trends?

Kunststof tuinmeubelen in trek de laatste jaren

Voorheen werd vrijwel standaard voor houten tuinmeubelen gekozen. Het hout sluit goed aan op het natuurlijke karakter van tuinen. Daar komt bij, dat het heel bewerkelijk is. Je kunt de tuinmeubelen in een andere kleur lakken, wanneer je uitgekeken bent op de huidige kleur hiervan. Het voordeel van kunststof tuinmeubelen is dat ze veel langer meegaan normaliter. Het is voldoende om de tuinmeubelen met een vochtige doek af te nemen. Daar waar houten tuinmeubelen eens per jaar of eens per twee jaar geschilderd moeten worden. Doe je dit niet, dan ligt houtrot al snel op de loer. Kunststof tuinmeubelen leken voorheen erg goedkoop en pasten niet bij de tuin, tegenwoordig ligt dat anders. Ze zijn nu hip en trendy!

Tuinmeubelen in een donkere kleur populair

Ook in de kleuren van tuinmeubelen vallen trends op te merken. Voorheen werd vaak voor lichte tuinmeubelen gekozen. Onder meer witte tuinmeubelen of een lichte houtkleur waren in trek. Tegenwoordig kiest men vaker voor donkere tuinmeubelen. Onder meer zwart is populair! In het bijzonder de zwarte loungebanken doen het goed bij winkels. Bang dat het meubel al snel erg warm wordt hoef je niet te zijn. De kussen blijven koel, door moderne productietechnieken. Overigens zijn de witte tuinmeubelen niet uit het assortiment van tuinwinkels verdwenen. Ze doen het nog steeds goed.

Combinatie van verschillende tuinmeubelen

Veel huishoudens kiezen tegenwoordig voor een combinatie van verschillende soorten tuinmeubelen. Mede door het feit, dat tuinen steeds vaker van twee terrassen worden voorzien. Het terras waar je in de middag zon hebt voorziet men vaak van een loungeset. Denk aan de combinatie van een loungebank met een of twee comfortabele stoelen. Ideaal om in de middag met een glaasje wijn of fris van de zon te kunnen genieten. Op het terras waar je in de ochtend en aan het begin van de middag zon hebt, gaat men vaak voor een set van een tuintafel met diverse stoelen. Het is de ideale plek om de dag te beginnen met een goed ontbijt.

Online tuinmeubelen bestellen

Voor het bestellen van tuinmeubelen hoef je al lang niet meer naar een fysieke tuinwinkel. Er zijn steeds meer consumenten die hun meubelen online bestellen. Groot voordeel van online tuinmeubelen bestellen is het feit, dat je een ruimere keuze hebt dan in de winkel. In winkels wordt doorgaans slechts een gedeelte van het assortiment getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *