Laat je tuin er professioneel ontworpen uitzien met tuintegels 60×60

tuintegels thuisvergelijken

Als je op zoek bent naar een vleugje professionalisme in je tuin, kijk dan niet verder dan tegels van 60×60! Tegels zijn de perfecte manier om je tuin er strak en stijlvol uit te laten zien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de perfecte tegels voor je ruimte kan kiezen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren, zodat je in een mum van tijd kan genieten van je verbeterde tuin. 

Wat je moet weten voordat je tuintegels koopt

Er zijn een aantal dingen waar je naar moet kijken zodat je de juiste tuintegels aanschaft. Een paar daarvan zijn;

  • Kijk naar de grootte: Sommige tegels zijn kleiner of groter dan andere, dus zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor je ruimte. In deze blog focussen we op tegels 60×60, omdat deze in veel tuinen erg mooi staan, maar kijk vooral naar wat het beste past bij je behoeftes. 

Je tuin er professioneel uit te laten zien met tuintegels 60×60 in minder dan 10 stappen

Verwijder al het puin: dit omvat alle stokken, stenen of andere voorwerpen die in je tuin kunnen liggen.

Bereid de grond voor: de grond moet vlak zijn en vrij van grote stenen of wortels voordat je begint met het installeren van de tegels.

Opmeten: meet het gebied waar je de tegels gaat leggen om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt. Het is altijd beter om te hoog in te schatten dan dat je halverwege zonder tegels komt te zitten!

Meng de mortel: volg de instructies op de mortelmix om het precies goed te krijgen. Je wilt het niet te nat of te droog.

Breng de mortel aan: breng met een spaan een dun laagje mortel aan op de achterkant van elke tegel. Druk goed aan, zodat de tegels goed aan de ondergrond hechten.

Leg de tuintegels 60×60: leg elke tegel zorgvuldig op de juiste plaats. Zorg ervoor dat ze allemaal waterpas en recht liggen voordat je ze gaat vastmetselen.

Wacht tot de specie droog is: Dit kan een paar uur tot een dag duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vul de voegen met specie: zodra de mortel is opgedroogd, gebruikt je een voegmortel om de voegen tussen de tegels op te vullen. Nogmaals, zorg ervoor dat het gelijkmatig wordt aangebracht.

Ruim overtollige mortel of specie op: gebruik een vochtige doek om eventuele rommel op te ruimen. Laat de tegels volledig drogen voordat je erop loopt of ze als zitplek gebruikt.

Als je deze stappen gevolgd hebt, kan je gaan genieten van je nieuwe tuin! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *