Hoe uw natuurstenen vloer te onderhouden

Een natuurstenen vloer is een luxueuze en mooie toevoeging aan elk huis. In tegenstelling tot andere soorten vloeren vereist natuursteen echter speciale zorg om zijn schoonheid en levensduur te behouden. Met een beetje moeite kun je je natuurstenen vloer er jarenlang zo goed als nieuw uit laten zien!

1. Regelmatig vegen & stofzuigen – De eerste stap om je natuurstenen vloer schoon te houden is regelmatig vegen en stofzuigen. Dit verwijdert vuil, stof en ander vuil dat het oppervlak van de steen kan beschadigen. Gebruik hiervoor een borstel met zachte haren of een stofzuiger, zodat je het oppervlak niet bekrast.

2. Dweilen met de juiste oplossing – Als het tijd is om je vloer te dweilen, gebruik dan een pH-neutrale reiniger die speciaal voor natuurstenen vloeren is ontwikkeld. Gebruik nooit agressieve chemicaliën of schuurmiddelen, want die kunnen de steen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor een mild schoonmaakmiddel dat de beschermende verzegeling van de vloer niet aantast.

3. Morsen onmiddellijk aanpakken – Morsingen zijn onvermijdelijk, maar het is belangrijk ze meteen aan te pakken. Als een gemorste vloeistof onbehandeld blijft, kan deze vlekken op het natuursteen achterlaten en heel moeilijk te verwijderen zijn. Om een gemorste vlek op te ruimen, dep je de plek met een schone doek totdat de vloeistof is opgenomen. Vermijd schrobben, want dat kan de vlek verspreiden en moeilijker te verwijderen maken.

4. De vloer verzegelen – Het polijsten van je natuurstenen vloer is een belangrijk onderdeel van het onderhoud om vlekken en schade te voorkomen. Kit werkt als een barrière tussen de steen en mogelijke vlekken, waardoor gemorste vloeistoffen veel gemakkelijker op te ruimen zijn. Breng de verzegeling ongeveer om de zes maanden opnieuw aan om voldoende bescherming te bieden.

Lithofin is een merk met natuursteenreiniger die veilig is voor gebruik op alle soorten stenen oppervlakken. Het is gemaakt van een mengsel van minerale oliën en organische oplosmiddelen, en het is ontworpen om te reinigen zonder het oppervlak van de steen te beschadigen. Lithofin is ook effectief in het verwijderen van vlekken, waaronder olie, vet en roest. Bovendien kan het gebruikt worden voor het reinigen van voegen en tegeloppervlakken. Lithofin is zowel in vloeibare als in gelvorm verkrijgbaar, en kan zowel op binnen- als buitenoppervlakken worden gebruikt. Volg bij het gebruik van Lithofin altijd de instructies van de fabrikant om te voorkomen dat het oppervlak van de steen wordt beschadigd.

Een natuurstenen vloer is een investering die jarenlang waarde en schoonheid aan je huis zal toevoegen. Door deze eenvoudige tips voor het onderhoud van je vloer te volgen, kun je hem er nog vele jaren als nieuw uit laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *