Alles wat je moet weten over technische SEO

Als je een website-eigenaar bent, weet je dat een succesvolle online aanwezigheid essentieel is voor je bedrijf. Maar hoe zorg je voor dat succes? Heb je wel eens gehoord van Technische SEO? Het is de praktijk van het optimaliseren van je website door middel van technische oplossingen om de prestaties van zoekmachines en de gebruikerservaring te verbeteren. Laten we eens nader bekijken wat het inhoudt.

Prestaties

Een van de belangrijkste elementen van Technische SEO is prestatieoptimalisatie. Dit omvat het ervoor zorgen dat je website snel en efficiënt laadt op alle apparaten, van desktop computers tot mobiele telefoons. Het doel is om de best mogelijke gebruikerservaring te creëren door snelle laadtijden en soepele navigatie op alle platforms. Om dit te doen, kijken Technische SEO experts naar factoren als paginagrootte, server reactietijd, en HTML mark-up structuur.

Core Web Vitals

Google introduceerde onlangs zijn Core Web Vitals als onderdeel van zijn nieuwe ranking algoritme voor 2021. Deze set meet belangrijke aspecten van de gebruikerservaring, zoals laadtijd, interactiviteit, stabiliteit van de inhoud en visuele stabiliteit. Door deze metriek te analyseren en waar nodig te verbeteren, kunnen Technische SEO-experts helpen de rankings van je website te verbeteren en tegelijkertijd een verbeterde gebruikerservaring te bieden.

Crawlability

Crawlability verwijst naar hoe gemakkelijk het is voor zoekmachine bots om je website te “crawlen” -of te benaderen- om hem te indexeren in hun zoekresultaten. Technische SEO specialisten analyseren zaken als paginasnelheid, sitestructuur, URL architectuur, redirects en meer om ervoor te zorgen dat je website gemakkelijk toegankelijk is voor zoekmachines. Ze kunnen ook tools als Google Search Console gebruiken om te controleren hoe vaak je site wordt gecrawld, zodat ze eventuele problemen kunnen identificeren en snel oplossen.

            Kortom, Technische SEO houdt in dat je ervoor zorgt dat je website voldoet aan bepaalde normen op het gebied van prestatieoptimalisatie en crawlability, zodat hij hoger kan scoren op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Het omvat ook het bijhouden van Google’s Core Web Vitals die essentieel zijn voor goede rankings.. Voor degenen die willen dat hun websites goed presteren, maar niet de technische kennis of middelen hebben om het zelf te doen, kan het inhuren van een Technisch Freelance SEO specialist een geweldige manier zijn om online succes te verzekeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *