Wat is een STFP

computerbeveiliging thuisvergelijken

Het is tegenwoordig erg belangrijk om na te denken over je online veiligheid. Dat komt doordat je anders onnodig risico loopt wanneer je gebruik maakt van het internet. Er zijn steeds meer criminelen die zich richten op het stelen van persoonsgegevens en andere zaken die privacygevoelig zijn. Het is daarom voor bedrijven extra belangrijk om rekening te houden met het feit dat er altijd mensen zijn die op verschillende manieren proberen om jouw gegevens af te pakken.

Je computersysteem beveiligen

Er zijn steeds meer risico’s op het gebied van veilig internetten. Dat komt doordat niet alleen de computers slimmer worden, maar ook de criminelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die een eigen bedrijf heeft ervoor zorgt dat de digitale omgeving van dit bedrijf goed beveiligd is. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat er vroeg of laat een crimineel zal zijn die erin slaagt om in te breken in jouw computersysteem. Er zijn helaas nog te veel bedrijven en instanties die niet inzien hoe belangrijk een goed beveiligd computersysteem is. Er zijn verschillende manieren om je computersysteem veiliger te maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van stfp. Dit is een goede manier om bestanden op een veilige wijze naar een ander bedrijf of een andere computer te verzenden. Tegenwooordig is dit iets wat bij veel bedrijven dagelijks moet gebeuren en daarom is het van belang dat dit op een zo veilig mogelijk manier gebeurt. Gebruik maken van een stfp is hierdoor ideaal voor veel bedrijven. 

Een veilige site

Als je een bedrijf hebt wat een eigen site heeft, is het van belang dat je goed nadenkt over de manier waarop je bestanden op je site plaatst. Dit moet natuurlijk wel zo veilig mogelijk gebeuren. Het is dan erg verstandig om gebruik te maken van een stfp aangezien dit een programma is wat je helpt bij het beveiligen van dit proces. Dat komt doordat het stfp-programma in verbinding staat met de digitale omgeving die je van jouw webhost hebt gekregen. Hierdoor kun je heel gemakkelijk bestanden in deze digitale omgeving uploaden waardoor je deze kunt plaatsen op jouw site. Daarnaast is het ook mogelijk om bestanden te verwijderen van je site. Dat kan ook op dezelfde manier. Zo zorg je ervoor dat dit ook op een veilige manier gebeurt. Wel is het belangrijk dat je niet alles uit de digitale omgeving verwijdert aangezien je hiermee in essentie je hele website offline haalt. 

Veilige mails sturen

Het is natuurlijk voor ieder bedrijf van belang dat de e-mails die zij aan klanten versturen goed zijn beveiligd. Als je op dit moment jouw bedenkingen hebt bij de beveiliging van jouw mailserver, is het misschien slim om eens te kijken naar een spf record. Dit is een programma wat ervoor zorgt dat jouw mailtjes veel beter beveiligd zijn. Daarom is dit dan ook een zeer geschikt programma voor bedrijven die veel met privacygevoelige informatie werken. Wel is het dan natuurlijk eerst van belang dat je weet wat een spf record precies doet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *