Wat zijn de voordelen van een uitwisseling?

globe trotter

Een uitwisseling naar het buitenland brengt veel voordelen met zich mee. Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt inzicht in het leven van mensen uit een compleet andere cultuur. Hiernaast zijn er nog veel meer andere voordelen die we in dit artikel zullen bespreken.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je een jaar in een hele andere cultuur leeft, moet je je natuurlijk aanpassen aan die cultuur. Dit zal je beeld over bepaalde dingen veranderen. Zo ga je anders naar de toekomst kijken, wie weet kom je wel iets nieuws tegen dat helemaal bij je past. Tijdens een uitwisseling word je als het ware gedwongen om nieuwe connecties te maken met anderen, waardoor je sociale vaardigheden enorm verbeteren. Je stelt je sneller open voor nieuwe mensen, bent minder bevooroordeeld en hebt minder moeite met communiceren. Jongeren die op uitwisseling naar het buitenland zijn geweest, merkten dat ze hierdoor veel zelfstandiger en volwassener zijn geworden. Ook hebben ze geleerd om op een nieuwe manier verantwoordelijkheid te nemen en vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken. Zoals je kan zien groei je persoonlijk enorm door een uitwisseling naar het buitenland.

Kennis

Voor de meeste uitwisselingen in het buitenland moet je een andere taal spreken dan je moedertaal. In het begin voelt het misschien oncomfortabel, maar uiteindelijk is het heel goed voor je talenkennis. Ook leer je de cultuur van een land erg goed kennen, doordat je daadwerkelijk leeft in die cultuur kom je achter veel meer dan wat er op het internet staat. Daarnaast door simpelweg met mensen uit het buitenland te praten kom je achter allerlei verschillende dingen.

Ervaringen

Veel jongeren die op een uitwisseling naar Amerika zijn geweest, dachten van te voren dat ze net zoals in films op school tussen cheerleaders en football players zouden lopen. Uiteindelijk bleek dit nog eens waar te zijn ook, ze zeggen dat het een ervaring is die ze zo weer opnieuw zouden willen beleven. Naast deze ervaringen zijn de ervaringen van uitwisselingen naar andere landen erg positief. Mocht je een uitwisseling willen doen als student naar Amerika om zelf de cultuur te proeven, dan kan je dit doen bij ASSE in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *