Waarom keramisch parket een populaire vloeroptie is

Thuisvergelijken vloer van Yzina

Keramisch parket is een prachtig alternatief voor houten vloeren. Een keramische parketvloer kan een huis, bedrijfspand, restaurant of hotel een frisse uitstraling kan geven. Het heeft veel voordelen, zoals duurzaamheid, sterkte en het esthetische pracht van de verschillende ontwerpen.

Ongeacht de kleur, het formaat of afwerking is keramisch parket zeer eenvoudig te leggen en gemakkelijk te onderhouden. Sommige mensen weten echter niet dat het ook een geweldige warmtegeleider is. Hierdoor is het ideaal voor vloeren met vloerverwarming.

Als je op zoek bent naar een manier om het uiterlijk van je huis te transformeren, is keramisch parket wellicht een goede keuze voor jou.

Keramisch parket Vs houten vloeren

Wil je bij de renovatie van je woning kiezen voor een andere oplossing dan de traditionele houten vloer? Overweeg dan eens keramisch parket! Met zijn unieke uitstraling biedt keramisch parket veel voordelen ten opzichte van de klassieke en populaire houten vloer.

Keramische vloertegels zijn niet van echt hout te onderscheiden

Keramisch parket biedt een verscheidenheid aan rijke visuele texturen en ontwerpen die elke ruimte tot leven brengen. je ontdekt keramische tegels in houtlook in verschillende houtpatronen, waaronder eiken-, hardhout- en larikslooks. Als je weet hoe je tegels van de juiste kwaliteit uitkiest, zien ze eruit als echte houten planken.

De duurzaamheid van keramisch parket


Hufter proof

De sterkte van keramische parketvloeren overtreft die van elk ander massief materiaal. Een keramische parketvloer met houtlook tegels is bestand tegen krassen, deuken en slijtage door normaal gebruik. Dit is de reden waarom keramische parketvloeren ideaal zijn voor elk type woning, handelspand of kantoorruimte met veel voetverkeer. Keramische vloertegels zijn bovendien kleurvast en maatvast, zodat ze er over vijftig jaar nog hetzelfde uitzien als altijd.

Lange levensduur

Naast hun zeer lange levensduur en het robuuste ontwerp zijn vloertegels met houtlook behoorlijk milieubewust omdat ze vaak zijn gemaakt van gerecyclede keramische stukjes tegel. Keramiek kan helemaal van de wieg tot het graf gemaakt en hergebruikt worden. Dit betekent dat gerecyclede keramische tegels worden afgebroken en verfijnd om nieuwe tegels te maken.

Milieubewust

Een ander belangrijk verkoopargument is dat we verspilling van natuurlijke hulpbronnen willen voorkomen. Vooral nu, met de milieu-uitdagingen waarmee we momenteel worden geconfronteerd, moeten we beginnen met het bewaken van het welzijn van onze consumenten. Tegelvloeren zijn een fantastische oplossing voor dit probleem. In veel industrieën zijn al technologische innovaties doorgevoerd om afvalproducten om te zetten in brandstof die geschikt is voor gebruik in ovens.

Geen zin in onderhoud? Kies keramisch parket

In tegenstelling tot houten vloeren die speciaal onderhoud vereisen, vereist keramisch parket een minimale reinigingsinspanning. Het enige wat je dient te doen is de vloer bezemen, stofzuigen of dweilen. Omdat het waterbestendig en brandveilig is, hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke brandincidenten of onbedoeld morsen.

Geen last van de nadelen van een houten vloer

Wanneer je kiest voor keramisch parket in plaats van echt hout, voorkom je een hoop werk. Je hoeft je vloer niet te oliën, te schuren, je vloer krasvrij te maken of je houten vloer uit te deuken. Kou en hitte kunnen ook nog eens merkbare invloed hebben op hout zoals krimp en uitzet. Ook hier heb je bij keramische houtlook tegels geen last van.

Keramisch parket is de perfect vloer voor vloerverwarming

Het grootste voordeel van keramisch parket ten opzichte van hout is dat het werkt als een efficiënte warmtegeleiding. Als geen ander product isoleert keramiek de warmte van vloerverwarming. Houtlook tegels zijn het beste in het opslaan en voorzichtig doorgeven van warmte uit vloerverwarming dan enig ander alternatief.

Nu vloerverwarming steeds gebruikelijker wordt, samen met goed presterende warmtepompen, zien we de noodzaak om dit op een nog grotere schaal te verbeteren.

Warmte vasthouden met keramisch parket

Enkele van de voordelen van keramische tegels zijn onder meer dat ze warmte goed vasthouden, maar dat ze deze niet inefficiënt afgeven aan de rest van een ruimte. Dit zorgt ervoor dat je op een milieuvriendelijke manier efficiënt warmte vasthoudt, zonder dat je deze zomaar kwijtraakt.

Keramisch parket heeft een prachtige uitstraling

Keramisch parket is de perfecte oplossing om een vleugje charme en stijl aan je woning toe te voegen, waardoor het een elegante en duurzame alternatieve vloer wordt. Deze vloertrend heeft een aantal voordelen waar andere vloeropties niet tegenop kunnen.

Als je het uiterlijk van je huis of restaurant wilt veranderen, is keramisch parket een uitstekende optie. Deze innovatieve vloersoort heeft veel voordelen, maar staat vooral strak en modern in elk huis. Met keramisch parket weet je zeker dat een ruimte er jarenlang mooi uit zal blijven zien.

Keramische houtlook tegels blijven er tientallen jaren als nieuw uitzien; ze zullen op geen enkele manier vervagen, krimpen of van kleur veranderen.

Leg je keramisch parket in visgraat patroon of Hongaarse punt patroon

Keramisch parket is een moderne en stijlvolle vloeroptie die huiseigenaren veel opties biedt voor het creëren van patronen. Visgraat- en Hongaarse punt patronen zijn enkele van de meest populaire keuzes voor dergelijke vloeren, elk met hun eigen specifieke stijl en uiterlijk. Veel tegelhandelaren bieden keramisch parket aan dat kant-en-klaar in visgraatpatroon gelegd kan worden.

Keramisch parket in visgraat patroon 

Het visgraatpatroon bestaat uit rechthoekige tegels die zijn gerangschikt in de vorm van een v, waarbij de lange zijde van de ene tegel tegen de korte zijde van een andere stoot om in elkaar grijpende zigzaglijnen te vormen. Dit aparte patroon is door de geschiedenis heen een populaire keuze geweest vanwege zijn esthetische aantrekkingskracht, waardoor het een ideale keuze is voor zowel traditionele als eigentijdse omgevingen.

Keramisch parket Hongaarse punt patroon

Het Hongaarse puntpatroon is complexer dan visgraat, met een uniek ruitvormig tegelpatroon waardoor het er opvallender uitziet. Wil je meer weten over deze twee patronen? Lees dan onze blog over het verschil tussen een visgraat patroon en een Hongaarse punt patroon.

Keramisch parket is geschikt voor iedere ruimte

Veel huiseigenaren, interieur designers en binnenhuisarchitecten kiezen voor keramische tegels voor hun woning vanwege de onbeperkte manieren waarop je het kunt gebruiken om je huis op te frissen. Keramische tegels geschikt voor iedere ruimte waaronder huishoudelijke ruimtes, zoals het toilet of de badkamer, vanwege hun antislipeigenschappen. Ook is keramisch parket zeet geschikt voor keukenvloeren, de hal of de woonkamer waar veel over gelopen en gemorst wordt.

Een keramische parketvloer biedt de geraffineerde uitstraling van echte parketvloeren zonder dat er kostbaar onderhoud of reparaties nodig zijn. Dit kan huiseigenaren helpen gebruik te maken van tegels die lijken op echte hardhouten vloeren tegen een lage prijs.

Dit soort tegelvloer geeft de warme uitstraling die je normaal gesproken in hardhout aantreft, maar gaat het belang van krassen en waterschade die in de badkamer of keuken kunnen ontstaan tegen. De tegels zijn eenvoudig schoon te houden en blijven net zo mooi als op de dag dat ze werden gelegd.

Keramisch parket kopen

Ben je op zoek naar nieuwe vloertegels voor een woning of bedrijf? Kies tegels met een houtlook. Wil je een keramische vloer die identiek is aan echt hout? Kies dan voor een keramische parketvloer. Het is een prachtige verschijning en ook erg duurzaam. Je hoeft je geen zorgen te maken over duur en intensief onderhoud, want dit type vloer in onderhoudsvrij. 

Zeker bij tegelgroothandel Yzina vind je prachtige design tegels in houtlook die niet van echt te onderscheiden zijn. Vraag naar het aanbod keramische parketvloeren via hello@yzina.com en realiseer jouw droomvloer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *