4 vragen over een traplift beantwoord

4 vragen over een traplift beantwoord


De meeste mensen hebben weleens gehoord van een traplift. Misschien heb je er zelfs wel eens eentje gezien bij iemand thuis. Toch kan het zijn dat je nog een aantal vragen hebt over deze stoeltjeslift. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst beantwoorden we namelijk 4 vragen over een traplift. Hierdoor weet jij straks wanneer je er eentje nodig hebt, hoe een traplift werkt, wat hij kost en waar je zo’n lift koopt.


Wanneer heb ik een traplift nodig?


Je hebt een traplift nodig als je niet langer zelfstandig kunt traplopen . Dit kan het gevolg zijn van ouderdom, maar ook van een ongeluk. Helaas wachten veel mensen te lang met het aanschaffen van een traplift. Dit neemt risico’s met zich mee, want een misstap kan grote gevolgen hebben. Je kunt een vervelende val maken, wat kan resulteren in blessures. Als je verwacht permanent een traplift nodig te hebben, kun je er het beste eentje kopen. Kun je tijdelijk niet meer traplopen omdat je aan het revalideren bent? Dan is een traplift huren bij Handicare misschien interessanter.


Hoe werkt een traplift?


Voordat je een traplift koopt, wil je weten hoe zo’n apparaat werkt. Om te beginnen moet je weten dat een traplift bestaat uit een rail, een stoeltje en een motor. De rail wordt langs de trap gemonteerd en de stoel komt hierop te staan. De motor maakt het mogelijk om de stoel over de rail te bewegen.
Wie een traplift wil gebruiken, gaat op de stoel zitten. Je zet de lift in beweging met de knop of schakelaar op de armleuning. Houd de knop of schakelaar constant ingedrukt, want de traplift slaat vanzelf af als de stoel aan het einde van de rail is. Stap vervolgens uit de stoel en je staat op een hoger of lager gelegen verdieping.


Wat kost een traplift?


Dit is één van de belangrijkste vragen over een traplift. Helaas kunnen we je niet precies vertellen hoeveel een traplift kost. Dit komt doordat de traplift prijzen afhankelijk zijn van een aantal factoren. Jouw trap speelt hier een belangrijke rol in. Heb je een trap met bocht(en)? Dan betaal je meer voor een traplift dan bij een rechte trap. De prijzen kunnen bovendien per leverancier verschillen. In plaats van een nieuwe kun je ook een tweedehands traplift kopen. Doordat de aanschafprijs lager ligt, bespaar je al snel een leuk bedrag.


Waar koop je een traplift?


Omdat een traplift niet iets is wat je vaak koopt, weet je misschien niet precies waar je moet zijn. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende traplift leveranciers. Je kunt kijken of er bij jou in de buurt zo’n leverancier zit. Als dit het geval is, kun je een bezoekje brengen. Je kunt dan met eigen ogen zien wat de mogelijkheden zijn en ervaren hoe een traplift werkt. Zit er geen enkele leverancier om de hoek? Geen probleem, want je kunt een adviseur bij je thuis langs laten komen. Zij bekijken de situatie, horen je wensen aan en stellen vervolgens een offerte op.