Pak je woonkamer aan!

Die moet immers net zo mooi en praktisch zijn ingericht als jij zelf wilt. Alle aanwezige elementen moeten daarbij kloppen. En dan bedoelen we ook allemaal!

Jouw woonkamer is het hart van je huis. En daar mag het aan uitstraling niet ontbreken. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is door alle oppervlakken en de gehele inhoud van de kamer met elkaar te verbinden. Dat kan betekenen dat je helemaal opnieuw moet beginnen. ‘t Ouwe d’ruit, ‘t nieuwe d’rin. Heerlijk, dat aanpakken. Zeker wanneer je naar een prachtig resultaat toe werkt. En soms is het zelfs nodig, omdat bepaalde onderdelen zijn versleten of op een andere manier beschadigd. Dat betekent al helemaal dat je voor een vervanging moet gaan waar je volledig op kunt vertrouwen. Die mooi is en nog heel lang meegaat.

Er is alleen zo’n uitgebreide keuze. Je hebt zo veel verschillende materialen om uit te kiezen, met de meest uiteenlopende eigenschappen en vereisten voor aanbreng en onderhoud. Wat past nou het beste bij jou in ieder opzicht?

Dat is een vraag die je niet zo één twee drie kunt beantwoorden. Daarom hebben we een aantal opties voor je uiteengezet om je een beter en helderder beeld te geven van alle mogelijkheden.

Laminaat

Je bent vast niet verbaasd dat dit bovenaan staat. Het leggen ervan is zo gemakkelijk, er is een breed aanbod aan kleuren en texturen, plus biologisch materiaal ligt aan de basis. Maar er zit ook een kleine valkuil aan! De kleur, bedoelen we dan vooral. Die wordt veroorzaakt door de precieze samenstelling van de verschillende houtsoorten. Maar op afbeeldingen - zowel digitaal als vanuit papieren brochures - staat vaak een andere tint dan je in werkelijkheid krijgt. Dit werkt dus misleidend, waardoor we je van harte aanbevelen om naar een speciaalzaak toe te gaan en het eerst zelf te bekijken alvorens je een keuze maakt. Dat voorkomt weer teleurstellingen.

Tapijt

Net als bij laminaat zijn er ook hier weer vele diverse kleuren en texturen om uit te kiezen. En ja, het vangt stof om en vlekken zijn lastig om er weer uit te krijgen. Edoch, het staat heel mooi en gezellig. Bovendien, loop je op sokken of blote voeten, dan voelt tapijt heel prettig aan je zolen. Neem deze optie daarom ook vooral in overweging, ondanks de mogelijke nadelen!

Gietvloer

Wanneer je een ondergrond hebt die mooi waterpas is, kun je er heel gemakkelijk een nieuwe vloer op aan leggen. Die giet je er gewoon overheen! Met een epoxyvloer heb je nergens omkijken meer naar. Deze is in elke gewenste kleur leverbaar en heel gemakkelijk te onderhouden. Natuurlijk kunnen er op den duur krassen ontstaan. De oplossing? Gewoon nog een laag eroverheen gieten!

Onderhoud en bescherming

Zeker met betrekking tot hout is voorzichtigheid geboden. Sterker nog, met omtrekking tot, zouden we beter kunnen zeggen. Zodra de planken te vochtig worden, kunnen ze gaan vervormen. Het hout laten werken is dan ook heel belangrijk. Dit betekent dat er genoeg ruimte tussen de onderdelen zit om ze te laten uitzetten en krimpen wanneer het warmer of juist kouder wordt. En om extra lang van de aanblik van jouw vloer en de kwaliteit ervan te genieten, bewerk je die natuurlijk met vloerolie alvorens je die in gebruik neemt.

Veel succes met je renovatie!